Με την εξάπλωση του κοροναϊου στην Ιταλία να μοιάζει εκτός ελέγχου, η κυβέρνηση Κόντε βάζει σε καραντίνα όλη τη χώρα.

«Όλη η Ιταλία θα αποτελέσει »Κόκκινη Ζώνη»» δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, ανακοινώνοντας ότι η Ρώμη υιοθετεί ακόμη σκληρότερα μέτρα για την καταπολέμηση του κοροναϊού.

Η μετακίνηση του πληθυσμού θα περιοριστεί σε όλη την χώρα, πρόσθεσε.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να επιβάλουμε θυσίες σε όλους τους πολίτες. Το μέτρο αυτό ονομάζεται «εγώ μένω σπίτι»», τόνισε.

«Είναι η στιγμή της ευθύνης, θα πρέπει να αποφεύγονται οι μετακινήσεις πολιτών σε όλη την χώρα, εκτός αν υπάρχουν λόγοι υγείας, επαγγελματικές ανάγκες που πρέπει να αποδεικνύονται και άλλες έκτακτες ανάγκες» , είπε ο Τζουζέπε Κόντε.

Τα νέα μέτρα θα μπουν σε ισχύ από αύριο.

Sky News

@SkyNews

Italy’s Prime Minister Giuseppe Conte has announced that the whole of the country is being put on lockdown in an attempt to contain the outbreak.

For the latest on , click here: https://trib.al/t5WSDPZ 

Embedded video

734 people are talking about this

«Όλη η Ιταλία θα είναι σαν την Λομβαρδία»

«Θα επιβληθούν σκληροί κανόνες παντού, με μεγαλύτερη αυστηρότητα και θυσίες όλων μας. Όλη η Ιταλία θα είναι σαν την Λομβαρδία», είπε από την πλευρά του ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο, σε σχέση με την υιοθέτηση νέων μέτρων πρόληψης της μετάδοσης του κοροναϊού.

Σταματά και το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, παράλληλα, τόνισε: «Πρέπει να παρέμβουμε για να προστατέψουμε τους ασθενέστερους και πιο ευάλωτους πολίτες» και εξήγησε ότι σταματά και το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της ιταλικής Α’ Εθνικής.

Μέχρι τις 3 Απριλίου, τέλος, θα μείνουν κλειστά όλα τα σχολεία και πανεπιστήμια της χώρας.

Παράλληλα, η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε έκανε γνωστό ότι κλείνουν όλα τα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας. Στόχος της απόφασης είναι να μην παρακινούνται, ιδίως οι νέοι, με ειδικές προσφορές, να πηγαίνουν για σκι, έως ότου τελειώσει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στο μεταξύ, αποφασίσθηκε ότι σε όλες τις φυλακές της χώρας θα αποσταλούν εκατό χιλιάδες χάρτινες μάσκες. Οι υπάλληλοι των σωφρονιστικών ιδρυμάτων, τέλος, μετά τις 27, συνολικά, εξεγέρσεις σε ιταλικές φυλακές, ζητούν από την κυβέρνηση να ευνοήσει, στις περιπτώσεις που το επιτρέπουν, τον κατ΄οίκον περιορισμό των κρατουμένων.

Μέσα σε μια ημέρα 1.598 νέα κρούσματα

Σύμφωνα μα τις ιταλικές αρχές , συνολικά, έχουν βρεθεί θετικοί στον κοροναϊό 7.985 πολίτες.

Σε σχέση με χθες, διαγνώστηκαν 1.598 νέοι ασθενείς.

Οι νεκροί είναι 463. Ενενήντα επτά άνθρωποι έχασαν την ζωή τους μέσα σε μια ημέρα.

Μέχρι τώρα, όμως, 724 ασθενείς έχουν ιαθεί.

Είναι καλύτερα ο «ασθενής ένα»

Η μόνη θετική είδηση της ημέρας είναι ότι μετά από δυο εβδομάδες, ο 38χρονος Ματία, από την περιοχή του Κοντόνιο, άρχισε να αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη.

Πρόκειται για τον «ασθενή ένα», ο οποίος είχε μεταδώσει τον ιό σε περίπου δεκαπέντε ανθρώπους.