Δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε όλα έμοιαζαν να έχουν κριθεί για τον τίτλο στην Αργεντινή, με τη Ρίβερ Πλέιτ να είναι τρεις βαθμούς μπροστά από την Μπόκα Τζούνιορς και να έχει δύο θεωρητικά εύκολα παιχνίδια για να εξασφαλίσει τον τίτλο.

Κι όμως δεν κέρδισε κανένα.

Μετά την ισοπαλία της προτελευταίας αγωνιστικής κόντρα στην Ντεφένσα Τζουστίτσια, οι «εκατομμυριούχοι» ήθελαν μόνο τη νίκη στην έδρα της Ατλέτικο Τουκουμάν για να εξασφαλίσουν τον τίτλο, αλλά έμειναν ξανά στο 1-1.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Τολέδο στο 19′, η Ρίβερ ισοφάρισε σε 1-1 με τον Σουάρεζ στο 35′ και ήθελε ακόμη ένα γκολ.

Αυτό δεν ήρθε και η Μπόκα, που νίκησε με 1-0 τη Χιμνάσια Λα Πλάτα χάρη σε «χρυσό» γκολ του Τέβεζ στο 72′, τερμάτισε πρώτη με 48 βαθμούς έναντι 47 της μεγάλης της αντιπάλου.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία της Ρίβερ που χάνει το πρωτάθλημα την τελευταία αγωνιστική κι ενώ έχει την τύχη στα χέρια της.

Το τι έγινε στο «Μπομπονέρα» με το φινάλε των δύο αναμετρήσεων, που φυσικά παίζονταν παράλληλα, δεν περιγράφεται, σε ένα φινάλε που θα μείνει για πάντα χαραγμένο στις μνήμες των οπαδών και των δύο ομάδων.

Των μεν ως ευχάριστη ανάμνηση, των δε ως μια από τις χειρότερες στη ζωή τους.