Προερχόμενος από δύο συνεχόμενες ήττες, για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν τρία χρόνια, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Τετάρτη (4/3, 20:00) στο Βερολίνο τη Σπαντάου, για τη 10η αγωνιστική του Champions League υδατοσφαίρισης.

Η άνετη κατάκτηση του κυπέλλου στο final-4 της Χίου αποτέλεσε ψυχολογική «ένεση» για τους Πειραιώτες, που καλούνται να ξεπεράσουν την αγωνιστική «κοιλιά» που έκαναν και να επανέλθουν στο δρόμο των επιτυχιών.

Στην αντίστοιχη αναμέτρηση του α΄ γύρου, τον Νοέμβριο, ο Ολυμπιακός επικράτησε εύκολα με 13-8, έκτοτε όμως οι πρωταθλητές Γερμανίας έχουν σημειώσει τρεις νίκες σε τέσσερα ματς και έχουν μπει (έστω και ως αουτσάιντερ) στη μάχη για την τέταρτη θέση του Α΄ ομίλου, που δίνει το εισιτήριο για την τελική φάση.

Για να τα καταφέρει η Σπαντάου, θα χρειαστεί να κάνει υπερβάσεις απέναντι σε ισχυρότερους αντιπάλους και αυτό ακριβώς θα επιδιώξει την Τετάρτη (4/3). Τα τελευταία χρόνια οι «ερυθρόλευκοι» εύκολα ή δύσκολα περνάνε νικηφόρα από το Βερολίνο (με εξαίρεση το ισόπαλο 11-11 της σεζόν 2015-16) και το ίδιο θα επιδιώξουν να κάνουν και φέτος.