Tο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα σχολίασαν στην εκπομπή «MEGA Mag», ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Παύλος Μαρινάκης και το μέλος της Γραμματείας του Κεντρικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, Αντιλιάν Κοτζάι.

Για «απόπειρα παράνομης εισβολής στη χώρα» έκανε λόγο ο κ. Μαρινάκης, ενώ πρόσθεσε ότι «έγιναν συγκεκριμένες κινήσεις από τον πρωθυπουργό» και πως υπήρχε αποφασιστικότητα από την κυβέρνηση στη διαχείριση του ζητήματος.

«Χθες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντιλαμβανόμενος την κρισιμότητα της στιγμής, άφησε τη στείρα αντιπολίτευση και την κριτική και τάχθηκε με το σχέδιο της κυβέρνησης» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.

Ακόμα, υπογράμμισε πως «από την εποχή των γενικών συνελεύσεων στην εποχή της πραγματικής πολιτικής. Τα σώματα ασφαλείας δίνουν μάχη μαζί με τις ένοπλες δυνάμεις για να προστατέψουν τα σύνορά μας».

Από την πλευρά του, το μέλος της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ανεύθυνη την κυβερνητική στάση στο προσφυγικό-μεταναστευτικό, προσθέτοντας παράλληλα ότι «η Τουρκία ασκεί επιθετική πολιτική στο ζήτημα».

Πρόσθεσε δε ότι «το προσφυγικό-μεταναστευτικό είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα, όχι ελληνοτουρκικό».

Για την αποστροφή Τσίπρα κατά τη συνέντευξή του στο MEGA, περί ουτοπίας της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ανακοίνωσή της για το προσφυγικό, ο κ. Κοτζάι, απάντησε ότι «προτιμούμε μια κοινωνία ουτοπίας παρά δυστροπίας».

Ωστόσο, συμπλήρωσε «δεν θεωρώ ότι αδειαστήκαμε από τον πρώην πρωθυπουργό».