Δεν έχουν καταγραφεί νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας τα τελευταία 24ωρα, σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Τα κρούσματα παραμένουν επτά, ενώ έχουν γίνει 570 εργαστηριακοί έλεγχοι, με τα αποτελέσματα να είναι αρνητικά στον κορωνοϊό.

Όπως είπε ο επιδημιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας και οι επτά που έχουν διαγνωσθεί με τον νέο κορωνοϊό είναι καλά στην υγεία τους.

Επίσης, πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο Σωτηρία δυο συμπολίτες μας που είχαν επαναπατριστεί από την Κίνα.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας προσέθεσε ότι έχουν ήδη αποσταλεί σε 1 εκατ. πολίτες οι οδηγίες του υπουργείου Υγείας μέσω του συστήματος Taxisnet της ΑΑΔΕ, ενώ ευχαρίστησε θερμά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας για τον επαγγελματισμό που επιδεικνύει.

Κανόνες υγιεινής για τον κορωνοϊό

Για άλλη μια φορά ο κ. Τσιόπδρας ζήτησε από όλους να τηρούν τους κανόνες προσωπικής υγιεινής αλλά και να προστατεύουν τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Όπως ηλικιωμένους και ανθρώπους με χρόνιες καρδιαγγειακές και αναπνευστικές παθήσεις.

Ερωτηθείς για την απόφαση να κλείσουν 28 σχολεία εξήγησε πως πρόκειται για ένα προληπτικό ίσως «καθυπερβολήν» μέτρο, που όμως κρίθηκε αναγκαίο προκειμένου να αποφευχθεί ταχεία διασπορά του κορωνοϊού.

Αν και ο ιός εκδηλώνεται με ήπια συμπτώματα στα παιδιά, όπως εξήγησε, η ανησυχία είχε να κάνει με την μετάδοση και σε άλλα πρόσωπα, που έρχονται σε επαφή μαζί τους.

Σημείωσε επίσης πως οι 25 επιστήμονες της ειδικής επιτροπής εισηγήθηκαν ομόφωνα τα μέτρα, όπως την ακύρωση καρναβαλικών εκδηλώσεων.