Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν με την γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, μετά τους βομβαρδισμούς στη Συρία που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο πολλών τούρκων στρατιωτών και τις μετακινήσεις προσφύγων προς τα σύνορα με την Ευρώπη.

Ο Ταγίπ Ερντογάν έλαβε δήλωση στήριξης από την Ανγκελα Μέρκελ, τόσο σε ό,τι αφορά τις επιθέσεις εναντίον τουρκικών μονάδων, όσο και για την ανθρωπιστική κρίση εξαιτίας των εκτοπισμένων της Ιντλίμπ.

Ειδικότερα, η γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε στον τούρκο πρόεδρο τα συλλυπητήριά της για τον θάνατο των τούρκων στρατιωτών στην Ιντλίμπ.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν την τρέχουσα κατάσταση και τα γεγονότα στη Συρία, με το βλέμμα και στην ανθρωπιστική κατάσταση για τους εκτοπισμένους.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της γερμανικής καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ, η Μέρκελ καταδίκασε τις «αδυσώπητες επιθέσεις» εναντίον τουρκικών μονάδων και ζήτησε τον τερματισμό των επιθετικών επιχειρήσεων του συριακού καθεστώτος και των ρώσων υποστηρικτών του.

Ο κ. Ερντογάν και η κυρία Μέρκελ συμφώνησαν ότι είναι επείγον να συμφωνηθεί μια νέα κατάπαυση του πυρός και να ξεκινήσουν «το ταχύτερο δυνατό» πολιτικές συνομιλίες στη Συρία.

Παράλληλα, η γερμανίδα καγκελάριος διαβεβαίωσε τον τούρκο πρόεδρο για την αλληλεγγύη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Γερμανίας στην ανθρωπιστική υποστήριξη των εκτοπισμένων στην Ιντλίμπ.