Μεγάλη έκταση, όπως ήταν αναμενόμενο δόθηκε στην επική πρόκριση του Ολυμπιακού στο Λονδίνο, απέναντι στην Άρσεναλ, στους «32» του Europa League.

«Ο Ελ Αραμπί… σκότωσε τους κανονιέρηδες», έγραψε η ιστοσελίδα της UEFA, σημειώνοντας τον «αποκλεισμό-σοκ» της Άρσεναλ.

Το BBC, τόνισε πως «ο Μικέλ Αρτέτα ήταν δυσαρεστημένος με την «απαράδεκτη» άμυνα της Άρσεναλ, η οποία γνώρισε μια συγκλονιστική ήττα στο Europa League από τον Ολυμπιακό. Οι επισκέπτες τιμώρησαν για δεύτερη φορά με τον Ελ Αραμπί μία απαίσια άμυνα».

«Εμβρόντητη η Άρσεναλ από τη νίκη του Ολυμπιακού στην παράταση» ανέφερε η Telegraph, ενώ η Evening Standard έκανε λόγο για «ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού που έφτασε στην παράταση».

Η L’ Equipe ανέφερε πως η «Άρσεναλ αποκλείστηκε από τον Ολυμπιακό μετά από μία τρελή παράταση», ενώ η Gazzetta dello Sport έγραψε για «ένα παιχνίδι χιλίων προσώπων, που έδωσε την πρόκριση στον Ολυμπιακό».

Η ισπανική Marca σημείωσε: «τρελό φινάλε στο Emirates που άφησε έξω την Άρσεναλ», ενώ η AS υπογράμμισε: «Ό,τι συνέβη από το 113` έως το 123` στο ματς Άρσεναλ-Ολυμπιακός είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου: κρατήστε το… Ο Ελ Αραμπί σκόραρε στο τελευταίο λεπτό της παράτασης, αμέσως μετά ο Ομπαμεγιάνκ απέτυχε…».

Τέλος, η πορτογαλική A Bola έγραψε: «Ο Πέδρο Μαρτίνς στους «16» νικώντας μέσα στο σπίτι της Άρσεναλ».