Το 0-1 του πρώτου αγώνα δίνει στην – έτσι κι αλλιώς φαβορί από τη μέρα της κλήρωσης – Άρσεναλ το προβάδισμα της πρόκρισης. Σε ένα βράδυ που ο Ολυμπιακός έκανε τα περισσότερα σωστά, οι Λονδρέζοι ήταν εκείνοι που βρήκαν το γκολ στο Καραϊσκάκη και μαζί βρήκαν και την ευκαιρία να κάνουν σημαντικό βήμα για να βρεθούν στην επόμενη φάση του Europa League. Και ο Ολυμπιακός παίζει απόψε στο Λονδίνο τα… ρέστα του για να κάνει την υπέρβαση.

Στα αγωνιστικά, ο Μαρτίνς δεν έχει λόγο να αλλάξει την «συνταγή». Ξέρει πως η αποστολή της ομάδας του είναι δύσκολη, έχει από την άλλη όμως ένα ξεκάθαρο δείγμα στο υψηλότερο επίπεδο. Έχει επιστρατεύσει το 4-3-3 στα περισσότερα σημαντικά ματς της φετινής σεζόν. Με τους Μπουχαλάκη, Γκιγιέρμε, Καμαρά στον άξονα σε ρόλους κομβικούς για την ομάδα. Και έχει δικαιωθεί σχεδόν σε όλα τα ματς. Επί της ουσίας σε όλα τα ματς! Ακόμη και στον αγώνα της περασμένης Τετάρτης στο Καραϊσκάκη όπου ο Μαρτίνς «κλείδωσε» τους Άγγλους με το 4-3-3 και τους έβγαλε εκτός αγώνα. Το ρίσκο του τότε να κάνει πιο επιθετικό το σχήμα με την αποχώρηση του Μπουχαλάκη και την είσοδο του Φορτούνη τελικά του στοίχισε. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο.

Στην Τούμπα τρεις μέρες μετά δεν χρειάστηκε να ρισκάρει. Από την αρχή έλεγξε απόλυτα το ματς, βρήκε το γκολ που έψαχνε και το κράτησε πανεύκολα μέχρι το φινάλε ολοκληρώνοντας με την ίδια «συνταγή».

Ο Ολυμπιακός στο Έμιρειτς δεν αρκεί απλά να κρατήσει το μηδέν. Ο Ολυμπιακός θέλει διπλό για πρόκριση. Τίποτα λιγότερο. Το 1-0 όμως του προσφέρει την πολυτέλεια της υπομονής.

Το πλάνο του Μαρτίνς στηρίζεται στους σωστούς ρόλους, στην σωστή εφαρμογή ξανά του 4-3-3 και την υπομονή. Ο Ολυμπιακός ψάχνει ξανά ένα γκολ για να κάνει άνω-κάτω τους Άγγλους που ανασταλτικά έχουν γενικότερα θέμα. Ο Ολυμπιακός θα στηριχθεί ξανά στην άμυνα του και το μηδέν που αποτελεί… σήμα κατατεθέν πλέον για τους ερυθρόλευκους. Όσον αφορά τα πρόσωπα; Ο Μαρτίνς αρέσκεται στις εκπλήξεις. Με τον Ραντζέλοβιτς άλλωστε το έχει κάνει δύο φορές. Στο Μόναχο με την Μπάγερν και στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ. Τώρα οι επιλογές του είναι μετρημένες. Δώδεκα για ένδεκα θέσεις. Μασούρας, Ραντζέλοβιτς, Βαλμπουενά για δύο θέσεις. Με τον Γάλλο να θεωρείται σχεδόν σίγουρο πως θα είναι ξανά στο βασικό σχήμα, στο τρίτο σερί άκρως απαιτητικό 90λεπτο. Και τους Μασούρα, Ραντζέλοβιτς να παίζουν στη μια πλευρά, με φαβορί τον πρώτο που τακτικά είναι πιο χρήσιμος. Ο Σέρβος έχει την «τρέλα» που μπορεί να χρειαστεί ο Μαρτίνς επιστρατεύοντας τον από τον πάγκο. Ο Σέρβος που αν τελικά μείνει εκτός 11αδας θα είναι και η μοναδική επιθετική επιλογή που θα έχει ο Πορτογάλος σε μια αποστολή με πολλές σημαντικές απουσίες. Είναι και ο Λοβέρα βεβαίως που όμως ακόμη ψάχνει την καλή εμφάνιση μετά τις τόσες ευκαιρίες που του έχει δώσει ο Μαρτίνς.

Ο Σισέ θα πάρει τη θέση του τιμωρημένου Σεμέδο και μαζί με τους Σα, Ομάρ, Μπα και Τσιμίκα θα είναι στην άμυνα ενώ βεβαίως στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Ελ Αραμπί.