Ο Περέα έχασε μεγάλες ευκαιρίες στο φινάλε για να χαρίσει τη νίκη στον Παναθηναϊκό, ο οποίος προηγήθηκε με πέναλτι του Μακέντα, έπαιξε με δέκα παίκτες για μισή ώρα λόγω αποβολής του Ζαχίντ και είδε τον Αστέρα Τρίπολης να τον ισοφαρίζει λίγο πριν το τέλος με τον Χαουρέγκι. Ξεκάθαρη στήριξη του κόσμου στον Δώνη, με συνθήματα υπέρ του.

Το πρώτο ημίχρονο δεν έχει τίποτα για να θυμάσαι. Και όταν λέμε τίποτα, είναι κυριολεκτικό. Ένα ποδοσφαιρικό… μαρτύριο, με το πρώτο σουτ να έρχεται στο 37’, όταν ο Χατζηγιοβάνης απείλησε έξω από την περιοχή με τον Παπαδόπουλο να μπλοκάρει.

Μέχρι τότε; Πολλά σκληρά μαρκαρίσματα, πολλά φάουλ, ο Μανούχος να σφυρίζει με το παραμικρό, ρυθμός να μην υπάρχει και ούτε υποψία «καθαρής» ευκαιρίας. Με τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί να κυκλοφορήσει καλά την μπάλα, κυρίως λόγω της άσχημης μέρας στην οποία βρισκόταν ο Κουρμπέλης. Νάγκι και Χατζηγιοβάνης δεν είχαν συμμετοχή στο παιχνίδι, ο Μακέντα εντελώς μόνος του, ο Ζαχίντ αρνητικός.

Ο Αστέρας, που πρώτο του μέλημα ήταν να διατηρήσει το μηδέν, δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα αμυντικά, παρά το γεγονός ότι έχασε νωρίς τον Ιγκλέσιας (αναγκαστική αλλαγή στο 18’), αλλά μεσοεπιθετικά είχε και εκείνος πολλά προβλήματα.

Άλλο παιχνίδι στο δεύτερο

Στο δεύτερο ημίχρονο έγινε ένα άλλο παιχνίδι. Και τα είδαμε όλα: πέναλτι που εκτελέστηκε δύο φορές, δύο γκολ, μία κόκκινη κάρτα και τεράστιες ευκαιρίες στο φινάλε από τον Χουάν Περέα για να… αποδράσει ο Παναθηναϊκός με τη νίκη. Είδαμε, επίσης, και την ξεκάθαρη στάση του κόσμου του Παναθηναϊκού στην κόντρα Αλαφούζου – Δώνη. Το «Γιώργος Δώνης οε, οε, οε» ήταν το μήνυμα των οπαδών του Παναθηναϊκού στο φινάλε.

Όσα δεν είδαμε στο πρώτο μέρος τα είδαμε από το ξεκίνημα του δευτέρου. Στο 47′ ο Νάγκι ανατράπηκε από τον Τασουλή, με τον Μανούχο να ειδοποιείται από το VAR για να δει τη φάση και να καταλογίζει το καθαρό πέναλτι. Ο Μακέντα το εκτέλεσε, ο Παπαδόπουλος το έβγαλε, αλλά έκανε παράβαση καθώς δεν πατούσαν τα πόδια του στη γραμμή. Επανάληψη, νέα εκτέλεση του Ιταλού και 0-1 για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος όμως είδε τον Γκίας Ζαχίντ να γίνεται μοιραίος.