Η Μπαρτσελόνα επικράτησε της Εϊμπάρ με 5-0 για την 25η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος.

Με αυτά τα πέντε τέρματα (τέσσερα ο Λιονέλ Μέσι 14΄,37΄,40΄και ένα ο Αρτούρ 89΄) οι «μπλαουγκράνα» κατάφεραν να «γκρεμίσουν» την Ρεάλ Μαδρίτης από την πρώτη θέση των συνολικών τερμάτων στην ιστορία της La Liga που κατείχαν οι Μαδριλένοι με 6.150 γκολ.

Οι «μερένγχες» βρισκόνταν  από το 1963 στην πρώτη θέση της κατηγορίας αυτής εως σήμερα οπού η Μπαρτσελόνα την ξεπέρασε και πλέον έχει 6.151 τέρματα ένα περισσότερο από την «Βασίλισσα». Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Μπαρτσελόνα βρίσκεται στην πρώτη θέση της  κατάταξης των συνολικών τερμάτων από το 1929 ,χρονιά που ιδρύθηκε η La Liga.

Η Ρεάλ ωστόσο έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στην πρώτη θέση της κατάταξης των συνολικών τερμάτων καθώς αντιμετωπίζει σήμερα ην Λεβάντε (22:00) και αν πετύχει δυο γκολ θα ανακτήσει την πρωτιά στην συγκεκριμένη στατιστική κατηγορία αλλά και στην βαθμολογία καθώς βρίσκεται στο -2 απο την Μπαρτσελόνα.

Όπως φαίνεται πέρα από την  μάχη για το πρωτάθλημα θα υπάρχει πλέον και αυτή για την πρωτιά για τα συνολικά τέρματα.Αξίζει να σημειωθεί πως την επόμενη αγωνιστική θα τεθούν αντιμέτωπες στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου( 1/3,22:00)