Η φετινή Ατλέτικο Μαδρίτης δεν δείχνει τα χαρακτηριστικά που τη διέκριναν τα προηγούμενα χρόνια. Ωστόσο, το βράδυ της Τρίτης με μία εμφάνιση βγαλμένη από το σκληρό προφίλ της, επιβλήθηκε 1-0 της Λίβερπουλ και απέκτησε προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League.

Οι «ροχιμπλάνκος» προηγήθηκαν μόλις στο 4’, όταν ο Σαούλ εκμεταλλεύτηκε σύγχυση στην περιοχή του Άλισον και με πλασέ σκόραρε. Παραλίγο να διπλασιάσουν τα τέρματα τους στο 26, αλλά ο Άλισον απέκρουσε το σουτ του Μοράτα στο τετ-α-τετ.

Στο 22’ ο Σαλάχ βγήκε μόνος απέναντι από τον Όμπλακ και πλάσαρε εύστοχα, όμως ο στράικερ της Λίβερπουλ υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ. Ο Αιγύπτιος απώλεσε ανεπανάληπτη ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 53’, όταν μετά από σέντρα του Γκόμες βρέθηκε αφύλακτος στη μικρή περιοχή αλλά αστόχησε. Η Λίβερπουλ άγγιξε την ισοφάριση στο 73’, αλλά η προβολή του Χέντερσον στην περιοχή «έξυσε» το δοκάρι του Όμπλακ.

Το 1-0 δεν μεταβλήθηκε ως τη λήξη του παιχνιδιού και η Ατλέτικο Μαδρίτης έχει το πλεονέκτημα για να προκριθεί. Ωστόσο, η ρεβάνς του Άνφιλντ σε 15 μέρες προμηνύεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα…

ΑΤΛΕΤΙΚΟ (Σιμεόνε): Όμπλακ, Βρσάλικο, Λόντι, Σάβιτς, Φελίπε, Σαούλ, Παρτέι, Κόκε, Κορέα (77’ Ντιέγκο Κόστα), Λεμάρ (46’ Γιορέντε), Μοράτα (70’ Βιτόλο)

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Κλοπ): Άλισον, Άρνολντ, Ρόμπερτσον, Γκόμες, Φαν Ντάικ, Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ, Χέντερσον (80’ Μίλνερ), Μανέ (46’ Οριγκί), Σαλάχ (74’ Τσάμπερλεϊν), Φιρμίνο