Θυμόσαστε τη διαφήμιση που έλεγε «παστίλιες για τον πόνο του άλλου»; Αν ακολουθήσετε λίγο τον συλλογισμό μας, θαρρώ ότι θα συμφωνήσουμε πως οι απουσίες της Ρεάλ ενδέχεται να επηρεάσουν… διπλά και… τριπλά τον Παναθηναϊκό. Και παρότι φαινομενικά ο «πόνος» (και κυριολεκτικά, αλλά και μεταφορικά) είναι του άλλου, μπορεί κι οι «πράσινοι» να βρεθούν μπλεγμένοι. Ας το αναλύσουμε:

Η είδηση είναι ότι θα πάνε τέσσερις λιγότεροι Μαδριλένοι να συναντήσουν τη Φενέρμπαχτσε. Κι αν οι Σέρχιο Γιουλ και Φελίπε Ρέγες είναι… σταθερές απουσίες, από τη λίστα των επιβατών της πτήσης για την Κωνσταντινούπολη εξαιρέθηκαν οι Άντονι Ράντολφ, και Τζέφρι Τέιλορ. Και τι μας νοιάζει εμάς;

Πρώτον, η Φενέρμπαχτσε είναι μια από τις ομάδες που δυνητικά κυνηγούν τον Παναθηναϊκό, οπότε κάθε ήττα της είναι καλοδεχούμενη για τους «πράσινους» κι αντίθετα κάθε νίκη της είναι… πρόβλημα, ειδικά αν επιτευχθεί απέναντι σε αντίπαλο του επιπέδου της Ρεάλ. Αν μπορούσαν να… διαλέξουν οι «πράσινοι» θα ήθελαν νίκη των Ισπανών, καθώς δεν μπορούν (βάσει λογικών σκέψεων) να τους προλάβουν, ενώ αντίθετα δεν θέλουν να υπάρξει κίνδυνος μείωσης της απόστασης που έχουν με τους Τούρκους.

Αυτό είναι το πρόδηλο. Υπάρχει και μια δεύτερη παράμετρος. Αν η Ρεάλ, χτυπημένη από τραυματισμούς, ηττηθεί από τη Φενέρμπαχτσε θα «πολεμήσει» με νύχια και με δόντια για να νικήσει τον Παναθηναϊκό την ερχόμενη εβδομάδα στη Μαδρίτη. Όχι πως θα ήταν αδιάφορη, αλλά αντιλαμβάνεστε πως ο εγωισμός παικτών αυτού του επιπέδου, δεν τους επιτρέπει να δεχθούν αγόγγυστα δύο σερί ήττες.

Ενδεχόμενες ήττες, καθώς κανείς δεν μπορεί να προδικάσει ότι η Ρεάλ -ακόμα και με αυτές τις απώλειες- θα λυγίσει. Όμως, σε κάθε περίπτωση, στον Παναθηναϊκό θα προτιμούσαν την ομάδα του Λάσο σε πλήρη παράταξη, να υποχρεώνει τη Φενέρμπαχτσε σε άλλη μια… άδεια ευρωπαϊκή βραδιά. Βεβαίως, σε μια τόσο μεγάλη (αγωνιστικά) σεζόν, τα πράγματα δεν πάνε όπως τα θέλεις και το ότι συζητάμε για απουσίες άλλων, είναι κι αυτό… λιγότερο κακό.

Από την άλλη, δεν αποκλείεται οι απώλειες βασικών παικτών να επηρεάσουν το αξιόμαχο της Ρεάλ στην αναμέτρηση της ερχόμενης εβδομάδας, με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, αλλά… μακριά πήγαμε. Ένα βήμα τη φορά.