Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός κοντράρονται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στον επαναληπτικό τελικό του Λιγκ Καπ, με τους πράσινους να έχουν το προβάδισμα μετά τη νίκη στον Ρέντη με 3-2 σετ στο πρώτο παιχνίδι.

Οι γηπεδούχοι θέλουν να επιστρέψουν στις κούπες μετά από δέκα χρόνια και το Κύπελλο που κατέκτησαν το 2010, σε ένα γήπεδο κατάμεστο, ενώ από την άλλη ο Ολυμπιακός θέλει μόνο νίκη για να ελπίζει στο τρόπαιο.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Δημήτρης Ανδρεόπουλος δήλωσε: «Ξέρουμε πως είναι ένας ιδιαίτερος αγώνας. Είναι ένας αγώνας τίτλου και εδώ που έχουμε φτάσει δεν έχουμε επιλογή από το να τα δώσουμε όλα για να κατακτήσουμε το τρόπαιο που τόσο θέλει όλος ο κόσμος του Παναθηναϊκού».

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού Σωτήρης Πανταλέων δήλωσε: «Είναι ένας τελικός απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο. Εμείς θέλουμε πολύ να κερδίσουμε, θα κάνουμε τα πάντα για να κατακτήσουμε το Λιγκ Καπ. Ο Παναθηναϊκός έχει γυρίσει στους τελικούς κι αυτό είναι ένα ακόμα μεγάλο άλμα για τη μεγάλη επιστροφή και στους τίτλους. Μας περιμένει ένας απαιτητικός και δύσκολος αγώνας. Τα «θέλω» με τα «πρέπει» πρέπει να μείνουν μακριά από τη σκέψη μας και την οργάνωση του παιχνιδιού μας. Είμαστε έτοιμοι αγωνιστικά και ψυχολογικά για να ολοκληρώσουμε το στόχο μας που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του τίτλου».

Στον αντίποδα, ο Ολυμπιακός θέλει το Λιγκ Καπ για έβδομη φορά στην ιστορία του και έκτη σερί. Για να τα καταφέρει χρειάζεται οπωσδήποτε νίκη, ενώ αν αυτή έρθει στο τάιμ μπρέικ οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους σε χρυσό σετ.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ ανέφερε: «Το μυαλό μας είναι απόλυτα συγκεντρωμένο στον αυριανό αγώνα. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, όλοι μας για να κερδίσουμε το κύπελλο. Καταλαβαίνουμε όλοι πολύ καλά τι συμβαίνει εναντίον μας αλλά πρέπει να ξεπερνάμε όλες αυτές τις καταστάσεις και να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Να μην αποσπαστεί η προσοχή μας από οτιδήποτε εκτός του δικού μας κομματιού και να πραγματοποιήσουμε μια καλή εμφάνιση».

O αρχηγός των Πειραιωτών, Γιώργος Πετρέας δήλωσε: «Προετοιμαζόμαστε όλες αυτές τις ημέρες για να διορθώσουμε τα λάθη του προηγούμενου αγώνα. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην αξία και στον χαρακτήρα που έχει η ομάδα. Είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να το αντιμετωπίσουμε σαν να πρόκειται για μονό τελικό, κάτι που ρεαλιστικά είναι. Έχουμε την εμπειρία από τέτοια παιχνίδια που κρίνουν τίτλους και το έχουμε αποδείξει ότι τα καταφέρνουμε. Όλοι μαζί για να τα καταφέρουμε άλλη μια φορά».

Διαιτητές του αγώνα ορίστηκαν οι Νώντας Γεροθόδωρος και Βασίλης Βασιλειάδης.