Tην βίαιη προσαγωγή του προστατευόμενου μάρτυρα «Μάξιμου Σαράφη», διέταξε η πλειοψηφία της προανακριτικής επιτροπής, κλιμάκιο της οποίας -χωρίς την συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ- πήγε στην ΓΑΔΑ προκειμένου να τον εξετάσει. Ο ίδιος ωστόσο αρνήθηκε να εμφανιστεί υποστηρίζοντας ότι δεν τηρούνται οι όροι για την προστασία του.

Σημειώνεται ότι ο «Μάξιμος Σαράφης» είχε ζητήσει να καταθέσει με την χρήση ηλεκτρονικών μέσων ηχητικής μετάδοσης και όχι με φυσική παρουσία, όπως εκ του νόμου προβλέπεται».

Στην ΓΑΔΑ προσήλθαν να εξετάσουν τον μάρτυρα ο πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής Γιάννης Μπούγας, ο εισηγητής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης, από το ΚΙΝΑΛ ο Βασίλης Κεγκέρογλου, από το ΚΚΕ ο Νίκος Καραθανασόπουλος και από την Ελληνική Λύση ο Βασίλης Βιλιάρδος (σύμφωνα με τις πληροφορίες το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση δεν υπέγραψαν το ένταλμα βίαιης προσαγωγής του μάρτυρα).

Σημειώνεται, πάντως, ότι τα στοιχεία του μάρτυρα -ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας κλπ.- δεν είναι γνωστά, ενώ το Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων της ΓΑΔΑ λέγεται ότι διαθέτει μόνο ένα τηλέφωνο με το οποίο γίνεται η επικοινωνία μαζί του.

Πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές αναζητούν ήδη τον «Μάξιμο Σαράφη» προκειμένου να γίνει η κατάθεσή του ενώπιον των μελών της προανακριτικής επιτροπής.