Ο μάνατζερ του Γιάννη Αντετοκούνμπο, Άλεξ Σαράτσης, παραχώρησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο TMJ4 και το δημοσιογράφο Πιτ Ζερβάκη, μιλώντας για τον Greek Freak.

Μίλησε για την πορεία του έλληνα σταρ όλα αυτά τα χρόνια, πώς η φήμη του απογειώθηκε με τον καιρό, αλλά και για το μέλλον του στους Μιλγουόκι Μπακς.

Αναλυτικά όσα είπε ο μάνατζερ του Γιάννη Αντετοκούνμπο:

«Τον ξέρω τόσα χρόνια, που ακόμη τον βλέπω σαν το νεαρό παιδί που παλεύει για να βρει το δρόμο του. Η δουλειά μου είναι να τον βοηθήσω να εξελιχθεί, κάποιες φορές όμως είναι δύσκολο να αντιληφθώ ότι έχει γίνει ένας παγκόσμιος σούπερ σταρ επειδή βρίσκομαι πολύ κοντά του.

Μετά από την τρίτη του σεζόν, πήγαμε στην Ταϊβάν και τον ρώτησα πως αισθανόταν. Μου απάντησε πως δεν πίστευε ότι υπήρχε πλέον κάποιος που μπορούσε να τον σταματήσει. Έβρισκε λύσεις, έβλεπες την αποφασιστικότητα στα μάτια του. Εκείνη τη στιγμή είπα ότι αυτό το παιδί θα είναι ασυναγώνιστο. Πήγαμε στις Φιλιππίνες μετά από την τέταρτη σεζόν του, επισκεφθήκαμε ένα mall στο οποίο είχα ξαναπάει και έβλεπες χιλιάδες ανθρώπους να κρέμονται για να τον δουν. Τότε ήταν που είπα ότι έχουμε έναν παγκόσμιο σούπερ σταρ.

Ο κόσμος αισθάνεται ότι τον γνωρίζει, ξέρει την ιστορία του. Μπορείς να βρεις πολλούς που μεγάλωσαν σε περιβάλλον σαν εκείνο που μεγάλωσε ο Γιάννης. Γι’ αυτό τον θαυμάζουν, θέλουν να γίνουν επιτυχημένοι σαν αυτόν. Ήταν πολύ δύσκολο στην αρχή να βρούμε σπόνσορες, το Μιλγουόκι είναι μια μικρότερη αγορά, ο Γιάννης δεν έπαιζε πολύ, ο κόσμος δεν μπορούσε να προφέρει το όνομά του.

Θυμάμαι το πρώτο του εντός έδρας παιχνίδι, δεν ήταν ούτε το 1/3 του γηπέδου γεμάτο. Πλέον δεν είναι τοπικός ή εθνικός ήρωας, αλλά ένας παγκόσμιος αστέρας. Ναι, πιστεύω ότι για την εκτόξευση των Μπακς ευθύνεται ο Γιάννης, αλλά δεν είναι ο μοναδικός. Ο οργανισμός ολόκληρος έχει κάνει καταπληκτική δουλειά. Το να παίζει σε μια μικρή αγορά όπως το Μιλγουόκι, είναι σπουδαίο γι’ αυτόν. Ήρθε εδώ 18 ετών παιδί χωρίς να μιλάει τη γλώσσα, αν το σκεφτείτε μεγάλωσε και συνεχίζει να μεγαλώνει σε αυτή την πόλη. Πάντα θα το εκτιμά αυτό. Πιστεύει στην αφοσίωση και στους ανθρώπους που ήταν εκεί μαζί του από την αρχή και πιστεύει σε αυτή τη συγγένεια με την πόλη γιατί τον βοήθησε να μεγαλώσει.

Μπορώ να τον δω ως έναν παίκτη που θα μείνει σε μία ομάδα για όλη του την καριέρα. Είναι προφανώς ότι όλοι μιλούν για τη free agency και νομίζω πως όλα είναι ανοιχτά, όμως ο Γιάννης είναι ένας άνθρωπος που θα το έλεγε πολύ εύκολα το θέλω να μείνω στο Μιλγουόκι σε όλη μου την καριέρα. Είναι βέβαια και ο άνθρωπος που θα πει ότι χρειάζεται μια αλλαγή. Όλα θα εξαρτηθούν από το πώς θα τα πάει η ομάδα. Δεν μπορώ να πω περισσότερα, γιατί ούτε εκείνος θέλει να μιλάει γι’ αυτό το ζήτημα μέχρι να ολοκληρωθεί η σεζόν. Δεν με αφήνει να σκεφτώ τόσο μακριά, μου λέει ότι μοναδικός του στόχος είναι το πρωτάθλημα.

Ο Γιάννης είναι μοναδικό ταλέντο. Όταν θα ολοκληρώσει την καριέρα του στο ΝΒΑ, θα υπάρχουν γενιές που θα έχουν μεγαλώσει βλέποντάς τον και θα στενοχωρηθούν επειδή δεν θα έχουν άλλες ευκαιρίες για να τον παρακολουθήσουν».