«Δεν μπορώ να παίξω σε αυτό το κορτ. Το μισώ» έλεγε η Μαρία Σάκκαρη πριν από μερικές μέρες στον προπονητή της, Τομ Χιλ, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τη Ντιατσένκο για τον πρώτο γύρο του τουρνουά της Αγίας Πετρούπολης.

Δηλαδή αν το λάτρευε, τι άλλο θα έκανε;

Με μια ακόμα τεράστια ανατροπή η Μαρία επικράτησε του Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης και Νο1 του τουρνουά, Μπελίντα Μπέντσιτς, και προκρίθηκε στα ημιτελικά του τουρνουά της Αγίας Πετρούπολης.

Η Μπέντσιτς μπήκε πολύ δυνατά στο κορτ έκανε μπρέικ μόλις στο πρώτο γκέιμ του ματς, παίρνοντας τον έλεγχο του αγώνα, συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και κάνοντας μπρέικ και στο 5ο γκέιμ του ματς και έκλεισε το σετ με 6-2.

Στο δεύτερο σετ η Ελβετίδα συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και έκανε μπρέικ στο 3ο γκέιμ του σετ. Ωστόσο, η Σάκκαρη «απάντησε» άμεσα έκανε άμεσα το μπρέικ μπακ και έκτοτε δεν ξανακοίταξε ποτέ πίσω. Μάλιστα στο 10ο γκέιμ του σετ έκανε νέο μπρέικ και έκλεισε το σετ με 6-4, ισοφαρίζοντας σε 1-1 σετ.

Στο τρίτο σετ η Μπέντσιτς θέλησε να αντιδράσει και έκανε μπρέικ στο πρώτο γκέιμ του σετ. Αλλά η Μαρία είχε την ψυχολογία με το μέρος της και δεν πτοήθηκε. Πήρε άμεσα το μπρέικ πίσω, στο 8ο γκέιμ έκανε μπρέικ και στο σέρβις γκέιμ της, «έκλεισε» το ματς με 6-3.

Το επόμενο ματς της Μαρίας είναι αύριο στις 12:00 με τη Ριμπάκινα για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.