Η πρόκριση βάφτηκε… ερυθρόλευκη! Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι επικράτησε με 3-2 σετ του Παναθηναϊκού στο κλειστό του Αγίου Θωμά και προκρίθηκε στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Παιχνίδι για γερά νεύρα, με ανατροπές, πλούσιο θέαμα και νικητή τον Ολυμπιακό, με τις παίκτριες του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς να επιστρέφουν από το 8-5 στο κρίσιμο τάι μπρέικ και να παίρνουν τη νίκη-πρόκριση στα προημιτελικά του θεσμού.

Οι Ερυθρόλευκες δεν τα παράτησαν όταν βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο, έκαναν την ανατροπή και στο τέλος πανηγύρισαν τη νίκη. Μια νίκη, με την οποία ανέβασαν στο 50-0 το σερί του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Το παιχνίδι είχε συγκλονιστική εξέλιξη και ένα γεμάτο τάι μπρέικ, τις Πράσινες να λυγίζουν στο 13-14. Το καρφί της Οικονομίδου, στην τελευταία φάση του αγώνα, κατέληξε άουτ, με τον Ολυμπιακό μετά την εξέταση της φάσης στο video-check να κάνει το 3-2.

Οι Ερυθρόλευκες μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και πήραν… αέρα το πρώτο σετ. Η ομάδα του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς προηγήθηκε με 7-1 και στη συνέχεια με 13-2.

Το τελικό 25-16 ήρθε απλά για να σφραγίσει την κυριαρχία του Ολυμπιακού στο πρώτο σετ. Στο δεύτερο, όμως, τα δεδομένα άλλαξαν άρδην.

Οι φιλοξενούμενες μετά το εύκολο 1-0 χαλάρωσαν, οι Πράσινες μπήκαν με το… μαχαίρι στα δόντια και με 25-14 ισοφάρισαν σε 1-1 το παιχνίδι.

Η αντίδραση του Ολυμπιακού ήταν άμεση και… αποστομωτική. Το τρίτο σετ ήταν καρμπόν το πρώτο, με τις νταμπλούχες Ελλάδας να κυριαρχούν απόλυτα στο τάραφλεξ και με 25-11 να κάνουν το 2-1.

Και πάλι όμως δεν καθάρισαν το παιχνίδι. Οι Πράσινες τα έπαιξαν όλα για όλα, προηγήθηκαν με 16-7 και έβαλαν τις βάσεις για να στείλουν το ματς στο τάι μπρέικ.

Οι παίκτριες του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς προσπάθησαν να επιστρέψουν, μείωσαν σε 21-17, αλλά δεν μπόρεσαν να κάνουν την ολική επαναφορά, με τον Παναθηναϊκό να κάνει το 25-20 και να ισοφαρίζει σε 2-2 το παιχνίδι, το οποίο έμελλε να κριθεί στο τάι μπρέικ.

Εκεί οι Πράσινες μπήκαν καλύτερα, προηγήθηκαν με 4-2 και 8-5, αλλά οι Ερυθρόλευκες δεν τα παράτησαν. Ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους, «έσπασαν» πολλές μπάλες πάνω στο μπλοκ, έβγαλαν άμυνες και γύρισαν το παιχνίδι, κάνοντας το 15-13 και το 3-2 στα σετ.

Τα σετ: 16-25, 25-14, 11-25, 25-20, 13-15.