Τα όσα είπε ο Μάκης Γκαγκάτσης στο Open TV και στην τηλεοπτική εκπομπή «Δίκη» ήρθε η ώρα να τον φέρουν σε ρόλο απολογουμένου.

Ο διευθύνων σύμβουλος και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που έκανε λόγο για… διχασμό της Ελλάδας και εμφανίστηκε με ρητορική μίσους, θα λογοδοτήσει για τα λεγόμενά του.

Ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας κ. Λαΐνης τού άσκησε πειθαρχική δίωξη για δυσφημιστικές δηλώσεις και θα κληθεί σε απολογία με βάση το άρθρο περί δυσμενών κρίσεων, κινδυνεύοντας με πρόστιμο.

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΕΠΟ:

Από τον Αναπληρωτή Υπεύθυνο Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων ασκήθηκε Πειθαρχική Δίωξη σε βάρος του Διευθύνοντος Συμβούλου και Αντιπροέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Χρυσόστομου Γκαγκάτση για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται από τις διατάξεις των άρθρων 20Α παρ.1, 2α, 3, 4, 25 παρ. 1 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.

Θυμίζουμε πως ο Ολυμπιακός είχε καταγγείλει τον Μάκη Γκαγκάτση πριν από λίγες μέρες, μέσω καταγγελίας στην οποία ανέφερε:

«H ΠΑΕ Ολυμπιακός προχώρησε σε καταγγελία στον ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα κατά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και του Διευθύνοντα Συμβούλου και Αντιπροέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και μέλους της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ, κ. Χρυσόστομου (Μάκη) Γκαγκάτση για παράβαση του πειθαρχικού κώδικα και του καταστατικού της ΕΠΟ για τις τοποθετήσεις του στην εκπομπή “Δίκη” της 21ης Ιανουαρίου 2020.

Στην καταγγελία αναφέρεται πως “οι τοποθετήσεις, ξεκάθαρα πολιτικές και αφορώσες ακόμα και την «εθνική συνοχή της χώρας» την οποία ο κ. Γκαγκάτσης ευθέως έθεσε εν αμφιβόλω, συνιστούν ευθεία παραβίαση τόσο του άρθρου 3 παρ. 1  Καταστατικού της Ε.Π.Ο. (από το οποίο σύμφωνα με το άρθρο 13 αυτού καταλαμβάνονται τόσο ο κ. Γκαγκάτσης προσωπικά ως Αξιωματούχος όσο και η Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. την οποία εκπροσωπεί και δεσμεύει) που ορίζει ότι «Η Ε.Π.Ο. είναι ουδέτερη αναφορικά με θέματα πολιτικής και θρησκείας», όσο και από το άρθρο 4 παρ. 2 του Καταστατικού της F.I.F.A.  (που έχει δεσμευτικό περιεχόμενο και στο εσωτερικό της Ε.Π.Ο. σύμφωνα με τα άρθρα 2,10 και 13 του Καταστατικού της ΕΠΟ) που ορίζει ότι «Η FIFA παραμένει ουδέτερη σε θέματα πολιτικής και θρησκείας».