Ο Παναθηναϊκός ζήτησε επίσημα, μέσω επιστολής του, να οριστεί διαιτητής από την Elite στο ντέρμπι της Τετάρτης με τον ΠΑΟΚ.

Το έκανε για να μην υπάρξει και πάλι μια διαιτησία ανάλογη με αυτή του πρώτου αγώνα στην Τούμπα, όταν ο ελβετός διαιτητής αποδείχτηκε κατώτερος των περιστάσεων και πήρε λάθος αποφάσεις σε κρίσιμες φάσεις.

Δεν απέβαλε, ως όφειλε, τον Πέλκα στο εγκληματικό μαρκάρισμα πάνω στον Πούγγουρα στο 3’ και έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ σε φάση που ο Ινσούα βρίσκει την μπάλα στο 34’.

Η «πράσινη» ΠΑΕ θέλει να αποφευχθούν τέτοιες διαιτησίες και γι’ αυτό ζήτησε διαιτητή… πρώτης γραμμής από τον Περέιρα.

Προκειμένου να μην υπάρξει και πάλι αλλοίωση αποτελέσματος υπέρ του ΠΑΟΚ, που είναι ο μόνιμα ευνοημένος στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό.

Κι όμως, ο πορτογάλος αρχιδιαιτητής στέλνει την Τετάρτη το βράδυ έναν διαιτητή που έχει γίνει… ανέκδοτο στην Ιταλία.

Και που τον γύρισαν σε βίντεο-παρωδία, για ένα «εγκληματικό» λάθος που έκανε πέρσι τον Απρίλιο σε ντέρμπι της Μίλαν με τη Γιουβέντους.

Ένα λάθος που έκανε όλη την Ιταλία να γελάσει και να… αηδιάσει.

Μάλιστα, ο ιταλός Μίκαελ Φάμπρι είδε τη φάση στο VAR αλλά και πάλι αποφάσισε λάθος.

Πρόκειται για ένα ξεκάθαρο πέναλτι του Άλεξ Σάντρο, όπως θα δείτε και στα βίντεο που σας παραθέτουμε.

Με τον αριστερό μπακ της Γιουβέντους να υψώνει το χέρι εντός περιοχής έπειτα από σέντρα, να βρίσκει την μπάλα, αλλά τον Φάμπρι να δείχνει κόρνερ αντί για πέναλτι.

Φυσικά, από το VAR τον ενημέρωσαν πως πρόκειται για ξεκάθαρη παράβαση, με τον Φάμπρι να πηγαίνει να δει τη φάση και όλο τον κόσμο να πιστεύει πως θα δώσει την ξεκάθαρη παράβαση.

Κι όμως, προς έκπληξη όλων, ο ιταλός διαιτητής αντί για πέναλτι επέμεινε στην αρχική του απόφαση και έδειξε κόρνερ, κάνοντας τους παίκτες της Μίλαν να τραβάνε τα μαλλιά τους.

Δείτε στα βίντεο που ακολουθούν την ανεκδιήγητη απόφαση ενός διαιτητή ικανού να βάλει… μπουρλότο σε κάθε ματς, ενός διαιτητή από τη δεύτερη κατηγορία της UEFA που στέλνει την Τετάρτη στο Ολυμπιακό Στάδιο ο Μέλο Περέιρα: