Την πρώτη πολύ μεγάλη έκπληξη της βραδιάς έκανε ο Μπονγκ Τζουν Χο, ο οποίος κέρδισε το Oscar σκηνοθεσίας για την ταινία του «Παράσιτο».

Αυτό είναι το τρίτο αγαλματίδιο, για την ταινία φαινόμενο, μετά από αυτά για το πρωτότυπο σενάριο και την καλύτερη διεθνή ταινία!

Μένει να δούμε αν θα πάει για τον απόλυτο θρίαμβο κερδίζοντας και το βραβείο της καλύτερης ταινίας.

Το «Παράσιτο» πραγματεύεται την ιστορία μιας τετραμελούς οικογένειας ενηλίκων χωρίς δουλειές, χωρίς εισόδημα, οι οποίοι μένουν σε ένα ημιυπόγειο όπου η επιβίωση είναι δύσκολη και γεμάτη εμπόδια.

Όλοι τους προσπαθούν να επιβιώσουν σε μια από τις λιγότερο προνομιούχες περιοχές της σημερινής Σεούλ.

Κάπου μακριά, μια άλλη τετραμελής οικογένεια, της οποίας ο πατέρας είναι ένας πετυχημένος ιδιοκτήτης μεγάλης εταιρίας, ζει στην πολυτελή της οικεία, ψηλά, μακριά το θόρυβο και τα άγχη της λαϊκής τάξης.

Μια αχτίδα ελπίδας εμφανίζεται όταν ο νεαρός γιος της φαμίλιας βρίσκει δουλειά στο πολυτελές σπίτι του εν λόγω ιδιοκτήτη της πολυεθνικής εταιρείας, δημιουργώντας με ύπουλο τρόπο τις συνθήκες ώστε και οι υπόλοιποι παρίες συγγενείς του να μπορέσουν να επωφεληθούν της ευκαιρίας, δίχως να φαντάζεται, παρ’ όλα αυτά, όσα πρόκειται να συμβούν.

Όταν οι δύο οικογένειες έρθουν κοντά, θα μπει μπροστά ένα ντόμινο ανατροπών και μυστικών με παντελώς ανέλπιστη κατάληξη.

Αυτό που ακολουθεί, και που είναι σωστό να ανακαλύψει καθένας θεατής μόνος του, είναι ένα διαολεμένα ψυχαγωγικό και ευφυές roller coaster έντασης, ανατροπών και ριψοκίνδυνης ισορροπίας ανάμεσα στο αστείο και το δραματικό.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από