Η συλλογή Cruise 2021 του οίκου Gucci θα παρουσιαστεί στο Σαν Φρανσίσκο τον Μάιο του 2020.

Με την επίδειξη μόδας στην πόλη της Καλιφόρνια των ΗΠΑ συνεχίζεται η πενταετής τάση του πολυτελούς ιταλικού brand να παρουσιάζει τις συλλογές cruise σε μέρη με πολιτιστική σημασία.

Πασαρέλα του οίκου αποτέλεσαν τα προηγούμενα χρόνια το Ίδρυμα Dia Art στη Νέα Υόρκη, οι γοτθικοί διάδρομοι του Αββαείου του Ουέστμινστερ στο Λονδίνο, η Παλατινή Πινακοθήκη στο Παλάτσο Πίτι της Φλωρεντίας, το ρωμαϊκό νεκροταφείο στην Αρλ και τα Μουσεία του Καπιτωλίου στη Ρώμη.

O Αλεσάντρο Μικέλε επέλεξε το Σαν Φρανσίσκο ως το σημείο για να αποκαλύψει τη συλλογή του 2021 του Gucci επειδή η πόλη έχει ιστορία ως ένας τόπος φιλελεύθερου ακτιβισμού.

«Ένα χωνευτήρι πολιτισμών και περιβάλλον για πολλές ιστορικές στιγμές που έχουν διαμορφώσει τον κόσμο, το Σαν Φρανσίσκο είναι ένα σύμβολο ελευθερίας, στο οποίο καλλιεργούνται αντίδοτα σε διακρίσεις, με τη σπορά των σπόρων ελευθερίας της αυτοέκφρασης για πολλούς» αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση ο οίκος Gucci.

Ο Αλεσάντρο Μικέλε, επικεφαλής σχεδιαστής του Gucci προτίθεται να απεικονίσει ένα όραμα για τον ιταλικό οίκο που συνδέεται με την αποδοχή της διαφορετικότητας και το δικαίωμα να είσαι ο εαυτός σου.

O Gucci έχει αποστολή να προωθήσει την ποικιλομορφία τους τελευταίους 12 μήνες και στο πνεύμα αυτό η Renée E. Tirado ανέλαβε τον ρόλο της πρώτης επικεφαλής του τομέα, διαφορετικότητας, ισότητας και συμπερίληψης του οίκου.

Παράλληλα, την περασμένη άνοιξη ανακοινώθηκε η έναρξη του προγράμματος υποτροφιών Global Changemakers για την ενθάρρυνση της πολιτισμικής πολυμορφίας και ενότητας και του εκπαιδευτικού προγράμματος για τους εργαζόμενους του ιταλικού brand σε θέματα διαφορετικότητας και μη αποκλεισμών.