Με τις αντοχές της Δαμασκού και της Μόσχας παίζει η Τουρκία, η οποία τις τελευταίες ώρες κλιμακώνει τις πολεμικές συγκρούσεις στη Συρία.

Με πρόσχημα την ανθρωπιστική καταστροφή, η Άγκυρα ζητά από τη Ρωσία να μην σταθεί εμπόδιο στη σύγκρουσή της με τις δυνάμεις του Άσαντ, ενώ ταυτόχρονα εκβιάζει τη διεθνή κοινότητα και κυρίως την Ευρώπη με νέα κύματα προσφύγων από τη Συρία, κάνοντας λόγο για 90.000 πρόσφυγες που εγκαταλείπουν την Ιντλίμπ.

Στο πλαίσιο αυτό, η Τεχεράνη ανακοίνωσε την πρόθεσή της να διαμεσολαβήσει μεταξύ της Τουρκίας και της Συρίας, προκειμένου να επιλύσουν τις διαφορές τους, σύμφωνα με τις διαδικτυακές σελίδες του ιρανικού ΥΠΕΞ.

Στέλνει ενισχύσεις στη Συρία η Άγκυρα

Σημειώνεται πως η Τουρκία έστειλε νέες στρατιωτικές ενισχύσεις στις θέσεις παρατήρησης που έχει δημιουργήσει στην Ιντλίμπ, όπου οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος προχωρούν παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις της Άγκυρας.

Μια φάλαγγα 150 στρατιωτικών οχημάτων, που μεταφέρει εξοπλισμό και στρατεύματα, διέσχισε τα τουρκοσυριακά σύνορα προς την κατεύθυνση την Ιντλίμπ, όπου η Άγκυρα στέλνει εδώ και ημέρες ενισχύσεις, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Η αποστολή των ενισχύσεων αυτών γίνεται ενώ οι συριακές φιλοκυβερνητικές δυνάμεις φαίνεται να είναι έτοιμες να καταλάβουν την πόλη Σαρακέμπ, στο ανατολικό τμήμα της επαρχίας Ιντλίμπ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από