Ο βασικός μέτοχος της ρωσικής εταιρείας Nornikel Βλαντίμιρ Ποτάνιν βρίσκεται πρώτος στο κατάλογο των πιο πλούσιων Ρώσων στον κόσμο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Forbes Real Time.

Σύμφωνα με το Forbes, ο Ποτάνιν σε μία ημέρα και συγκεκριμένα σήμερα στις 6 Φεβρουαρίου έγινε πλουσιότερος κατά 418 εκατομμύρια δολάρια, φθάνοντας τα περιουσιακά του στοιχεία στα 25,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Αυτό συνέβη χάρη στην διαρκή άνοδο της μετοχής της Nornikel, (αυτή τη στιγμή ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος κατέχει το 34,6% του πακέτου των μετοχών. Από τις αρχές του 2019 η αξία των μετοχών του γίγαντα αυτού της χαλυβουργίας αυξήθηκε κατά 60%. Αν πριν από ένα χρόνο στο Χρηματιστήριο της Μόσχας η μετοχή είχε φθάσει στις 13500 ρούβλια σήμερα βρίσκεται στα 21426 ρούβλια», αναφέρει το Forbes.

Στη δεύτερη θέση μεταξύ των Ρώσων δισεκατομμυριούχων βρίσκεται ο διευθύνων σύμβουλος της πετρελαϊκής εταιρείας Lukoil Βαγκίτ Αλεκπέροφ με περιουσιακά στοιχεία 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο πρόεδρος της Novatek Λεονίντ Μίχελσον με 24,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Nornikel είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο νικελίου και παλλαδίου, ενώ έχει ηγετική θέση στην παραγωγή πλατίνας, κοβαλτίου, χάλυβα και ροδίου παγκοσμίως.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται επίσης στον τομέα της εξόρυξης χρυσού, αργυρού, στην παραγωγή ιριδίου, σεληνίου, ρουθηνίου και τελλουρίου. Η Nornikel διαθέτει μονάδες παραγωγής στη Ρωσία, στη Φιλανδία και τη Νότιο Αφρική.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από