Αγριεμένο… περιμένει τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα ο Φεντερίκο Μακέντα, μετά την ήττα της Κυριακής. Ο Ιταλός επιθετικός του Παναθηναϊκού θεωρεί ότι θα διεξαχθεί ένα σκληρό ματς, δυσκολότερο συγκριτικά με το αντίστοιχο του ΟΑΚΑ, αλλά δήλωσε βέβαιος ότι η ομάδα του μπορεί να ανταποκριθεί.

Οι δηλώσεις του Φεντερίκο Μακέντα μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ:

Για την νίκη επί του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα: «Δουλέψαμε πολύ για αυτό και το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ήταν η τέλεια στιγμή για να το κάνουμε.  Ήταν πολύς κόσμος στις κερκίδες, δίπλα μας. Νιώθουμε πολύ ικανοποιημένοι για αυτό. Ήταν εξαιρετική ατμόσφαιρα στο γήπεδο, κυριαρχήσαμε στο χορτάρι, ήταν ένα τέλειο βράδυ».

Για το αν έκανε ένα βήμα μπροστά ο Παναθηναϊκός με αυτή την νίκη: «Νομίζω, ναι,  κάναμε ένα βήμα μπροστά. Από τον Γενάρη γυρίσαμε με άλλη νοοτροπία. Έχουμε κάνει συνεχόμενες νίκες. Πρέπει να παραμείνουμε έτσι, τα πράγματα στην συνέχεια θα είναι πιο δύσκολα, πρέπει να διαχειριστούμε την κατάσταση. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Ήταν μια μεγάλη στιγμή και ελπίζω να έρθουν κι άλλες τέτοιες στο μέλλον».

Για το παιχνίδι του Κυπέλλου: «Θα είναι σκληρό παιχνίδι. Παίζουμε εκεί, στην έδρα τους, θα είναι σίγουρα… αγριεμένοι επειδή έχασαν την Κυριακή. Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να έχουμε την ίδια νοοτροπία, το ίδιο πάθος και να γυρίσουμε πίσω με ένα καλό αποτέλεσμα. Αυτό θέλουμε. Από κει και πέρα, πρέπει να σβήσουμε όσα έγιναν το βράδυ της Κυριακής από το μυαλό μας και να εστιάσουμε μόνο στο ματς της Τετάρτης».

Για την παρουσία του κόσμου: «Όταν έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας, δύσκολα χάνουμε. Πήραμε δύο παίκτες, η ομάδα παρουσιάζεται πιο δυνατή, πιο επικίνδυνη, πιο συγκροτημένη. Στο παιχνίδι του πρωταθλήματος κάναμε το τέλειο ματς και πάμε στην Θεσσαλονίκη για ένα καλό αποτέλεσμα».

Για το αν «κέρδισαν» τον κόσμο με την νίκη και την εμφάνιση: «Σίγουρα οι οπαδοί μας θα είναι χαρούμενοι. Για αυτό προσπαθούμε σε κάθε ματς, για να τους δίνουμε χαρά. Όταν έρχονται στο γήπεδο μας δίνουν έξτρα κίνητρο, μεγαλύτερη δύναμη και τους θέλουμε πάντα στο πλευρό μας».

Για το γκολ που ακυρώθηκε στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ: «Ναι την ακούμπησα με το χέρι. Έβαλε το πόδι του ο αμυντικός, άλλαξε την κατεύθυνση και η μπάλα βρήκε εκεί και πήγε μέσα. Σωστά το ακύρωσε ο διαιτητής».