Με μεγάλη ευχαρίστηση υποδέχθηκε τη σημερινή επίσκεψη του έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σαουδική Αραβία και τις συναντήσεις του με κυβερνητικούς αξιωματούχους, ο στρατός του Χαφτάρ.

Ο Εθνικός Λιβυκός Στρατός μετά την υπογραφή του παράνομου μνημονίου ανάμεσα σε Ερντογάν και Σάρατζ και την εναντίωση της Ελλάδας σε αυτό ο στρατός του Χαλίφα Χαφτάρ παρακολουθεί στενά τις κινήσεις της χώρας μας. Μάλιστα, η «συμμαχία» των δύο χωρών έγινε ακόμα πιο ισχυρή με την επίσκεψη του Χαφτάρ στη χώρα μας και τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον ΥΠΕΞ, Νίκο Δένδια και άλλους Ελληνες αξιωματούχους.

«Ελλάδα και Σαουδική Αραβία. Ένα λαμπρό μέλλον συνεργασίας. Συγχαίρουμε τις δύο χώρες» αναφέρει το σχόλιο, αναρτώντας φωτογραφία με τη χειραψία του Έλληνα πρωθυπουργού με τον υπουργό Εμπορίου και Επενδύσεων της αραβικής χώρας Dr Majid bin Abdullah Al Qasabi, στον Βασιλικό Ξενώνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σαουδική Αραβία συγκαταλέγεται στους συμμάχους του LNA και του στρατάρχη Χάφταρ μαζί με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Αίγυπτο και τη Ρωσία και βρίσκεται απέναντι σε Τουρκία και Kατάρ, που στηρίζουν τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Τρίπολης, του Σάρατζ.

Κατά την πρόσφατη συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Σαουδάραβα ομόλογό του πρίγκιπα Faisal bin Farhan Al Saud, στην Αθήνα, οι δύο πλευρές επανέλαβαν την αντίθεσή τους στα μνημόνια Λιβύης – Τουρκίας, θεωρώντας τα άκυρα και ανύπαρκτα.

Οι ίδιες θέσεις αναμένεται να επαναληφθούν δημόσια και κατά τις σημερινές επαφές του έλληνα πρωθυπουργού στο Ριάντ.