Με την επιδημία του κορωνοϊού να έχει πάρει διεθνή κλίμακα, η Γερμανία ζητάει μία «ενωμένη προσέγγιση και απάντηση» από τις χώρες των G7.

Ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Γενς Σπανς, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμερικανό ομόλογό του και συμφώνησαν ότι είναι αναγκαία μία τηλεδιάσκεψη των υπουργών Υγείας των G7,

«Δεν είναι λογικό να παίρνει μόνο μία χώρα μέτρα, ειδικά στην Ευρώπη», είπε ο Σπανς.

Oι G7 αποτελούνται από τις ΗΠΑ, Γερμανία, Καναδά, Γαλλία, Ιταλία, Ιαπωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Άρον – άρον φυγαδεύονται οι ξένοι υπήκοοι από την Κίνα

Οι νεκροί από τον κοροναϊό έχουν φτάσει τους 304, ενώ την Κυριακή ανακοινώθηκε και ο πρώτος θάνατος εκτός Κίνας και συγκεκριμένα στις Φιλιππίνες.

Mε τον κοροναϊό να έχει εξαπλωθεί σε πάνω από 20 χώρες, η μία μετά την άλλη οι χώρες κλείνουν τα σύνορά τους σε ταξιδιώτες που έχουν επισκεφτεί πρόσφατα την Κίνα ή επιβάλλουν αυστηρές ταξιδιωτικές οδηγίες.

ΗΠΑ, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Ισραήλ έχουν απαγορεύσει στην είσοδο στο έδαφός τους των αλλοδαπών που έχουν επισκεφθεί στην Κίνα τις τελευταίες 14 ημέρες.

Η Νότια Κορέα απαγόρευσε την είσοδο στο έδαφός της των αλλοδαπών που έχουν επισκεφθεί την επαρχία Χουμπέι της Κίνας, από όπου ξεκίνησε η επιδημία του κοροναϊού στην πόλη Ουχάν.

Η Μογγολία, η Ρωσία και το Νεπάλ έχουν κλείσει τα χερσαία τους σύνορα με την Κίνα.

Παράλληλα, συνεχίζεται ο επαναπατρισμός ξένων υπηκόων στις χώρες τους μέσω έκτακτων πτήσεων.

Πτήσεις στην Ουχάν έχουν αποστείλει οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Γαλλία και η Βρετανία.

Στην πλειονότητά τους, οι επιβάτες των πτήσεων επαναπατρισμού τοποθετούνται σε καραντίνα 14 ημερών στις εκάστοτε χώρες άφιξης.

Μάλιστα, την Κυριακή μαζί με άλλους 250 Ευρωπαίους πολίτες, στη Γαλλία έφτασε και ένας από τους τρεις Έλληνες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην επαρχία Χουμπέι.

Πλέον, δύο ακόμη Έλληνες παραμένουν στη Χουμπέι της Κίνας, αρκετά χιλιόμετρα μακριά από την Ουχάν, όπου βρίσκεται το μόνο αεροδρόμιο της επαρχίας.

Διπλωματικές πηγές ανέφεραν στο in.gr ότι οι τρεις Έλληνες είναι καλά στην υγεία τους και βρίσκονται σε συνεχή επαφή με την ελληνική πρεσβεία στην Κίνα. Με τη σειρά του, το υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε συντονισμό με τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης έτσι ώστε να μπορέσουν οι άνθρωποι αυτοί να επαναπατριστούν το συντομότερο δυνατόν.