Όσοι παρακολουθούσαν την πορεία των δύο αντιπάλων τον τελευταίο μήνα δεν αιφνιδιάστηκαν… Ο Παναθηναϊκός είχε σταθερά ανοδική πορεία και προερχόταν από συνεχόμενες νίκες. Ο ΠΑΟΚ πήγαινε ασθμαίνοντας, με… καύσιμο την προηγούμενη σεζόν.

Το τελικό 2-0 υπέρ των «πράσινων» αντικατοπτρίζει απόλυτα την εικόνα της αναμέτρησης και της υπεροχής τους συγκριτικά με τους «ασπρόμαυρους».

Από τα πρώτα λεπτά φάνηκε ότι ο Παναθηναϊκός έπαιζε ορθολογικά, με ψυχραιμία και είχε την ενέργεια για να πάρει τη νίκη. Ο ΠΑΟΚ ήθελε αλλά δεν μπορούσε να ακολουθήσει και την περισσότερη ώρα είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο.

Οι παίκτες του Δώνη το έψαχναν, αλλά κάπου το έχαναν στη λεπτομέρεια. Εν τέλει, το γκολ ήρθε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με τον Φεντερίκο Μακέντα μετά από παράλληλη πάσα του Ζαχίντ αλλά το VAR του το στέρησε. Ορθώς, γιατί ο Ιταλός σκόραρε με το χέρι, όπως έδειξε στο ριπλέι.

Ωστόσο, το ρου του παιχνιδιού δεν μπορούσε να ανατραπεί… Τρία λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Χρήστος Δώνης ντρίμπλαρε τον Ίνγκασον εντός περιοχής, αυτός τον ανέτρεψε, ο Αζέρος Αλίγεφ υπέδειξε το πέναλτι και ο Μακέντα το αξιοποίησε, ανοίγοντας το σκορ! Προτού συνέρθουν οι φιλοξενούμενοι, οι «πράσινοι» σκόραραν και δεύτερη φορά. Ο Μακέντα και ο Ίνγκασον διεκδίκησαν τη μπάλα, ο Ισλανός ολιγώρησε και ο Χατζηγιοβάνης βγήκε από το πουθενά, έκλεψε τη μπάλα και στο τετ-α-τετ πλάσαρε έξυπνα για το 2-0!

Το προβάδισμα έδωσε αέρα στον Παναθηναϊκό, ο οποίος έλεγξε το ρυθμό και έψαξε το τρίτο γκολ. Ο ΠΑΟΚ ήταν ανήμπορος να αντιδράσει, οι αλλαγές του Φερέιρα δεν απέδωσαν και η οπισθοχώρηση των γηπεδούχων τα τελευταία λεπτά δεν άλλαξαν το παραμικρό…

Ο Παναθηναϊκός είναι ο μεγάλος κερδισμένος, διότι διατηρήθηκε στην τέταρτη θέση με διαφορά πέντε βαθμών από τον Άρη, κέρδισε το δεύτερο φετινό ντέρμπι και ακολουθεί ανοδική τροχιά. Ο ΠΑΟΚ γκρεμίστηκε από την κορυφή, φανέρωσε τα προβλήματα του και σε συνδυασμό με την υπόθεση της πολυιδιοκτησίας, ταλανίζεται σημαντικά. Οι δύο αντίπαλοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Τετάρτη, αυτή τη φορά στην Τούμπα για τον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου…

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ινσούα, Κουρμπέλης (70’ λ.τ. Ανουάρ), Δώνης, Ζαχίντ (83’ Μπουζούκης), Νάγκι, Χατζηγιοβάνης (76’ Νούνες), Μακέντα.

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ινγκνασόν, Βαρέλα, Γιαννούλης, Μαουρίσιο, Εσίτι (59’ Μπίσεσβαρ), Μίσιτς, Λημνιός, Βιεϊρίνια (70’ Πέλκας), Σβιντέρσκι (70’ Άκπομ).