«Αρνούμαι να περάσω έστω και μια ώρα στη φυλακή για κάτι που δεν έκανα», γράφει, μεταξύ άλλων, στο σημείωμα που άφησε ο Φώτης Ντούλος πριν αυτοκτονήσει με μονοξείδιο του άνθρακα.

Στο σημείωμα που έδωσε στη δημοσιότητα η New York Post ο Φώτης Ντούλης γράφει «Φτάνει πια! Αν  χρειάζεται να μου πάρετε το κεφάλι για να τελειώνει όλο αυτό, κάντε το».

Ο Ντούλος κατηγορούνταν για τη δολοφονία της συζύγου του, Τζένιφερ, η οποία είχε εξαφανιστεί από τον περασμένο Μάιο, όταν άφησε τα πέντε παιδιά τους στο σχολείο.

Παρά τις εκτεταμένες έρευνες, δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος της. Ο Ντούλος είχε αρνηθει οποιαδήποτε εμπλοκή στην εξαφάνισή της.

Σύμφωνα με όσα είπε ο δικηγόρος του στους δημοσιογράφους στο Μπρονξ, ο Ντούλος πέθανε στις 17:22 (τοπική ώρα).

Οπως αποκαλύφθηκε από την έρευνα της αστυνομίας, είχε αφήσει σημείωμα αυτοκτονίας στο σπίτι του, αναφέροντας πως είναι αθώος για την εξαφάνιση της συζύγου του.

Ο Ντούλος είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο καθώς, εν αναμονή της δίκης του για τη δολοφονία της γυναίκας του, προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του, δηλητηριάζοντας τον εαυτό του με μονοξείδιο του άνθρακα επειδή, όπως μετέδιδαν τα μέσα ενημέρωσης, «έχασε το μυαλό του» και μόνο στη σκέψη ότι μπορεί να μπει στη φυλακή.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η αστυνομία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Τζένιφερ είχε δολοφονηθεί από τον σύζυγό της. Πρώτη ένδειξη αποτέλεσαν οι κηλίδες αίματος στο αυτοκίνητό της, αλλά και στο κάθισμα ενός οχήματος που είχε δανειστεί ο εν διαστάσει σύζυγός της από υπάλληλό του την ημέρα της εξαφάνισης.

Επίσης εντοπίστηκαν σε κάδους απορριμμάτων – σε απόσταση περίπου 120 χλμ. από την κατοικία της στο Κονέκτικατ– τουλάχιστον είκοσι αντικείμενα, με γενετικό υλικό. Εκείνη την περίοδο συνεχιζόταν η υπόθεση διαζυγίου του ζευγαριού για την κηδεμονία των πέντε παιδιών του.

Οταν κατέθεσε την αίτηση η Τζένιφερ, τo 2017, είχε δηλώσει πως αισθανόταν ότι κινδύνευε από τον άνδρα της.

Τα ίχνη της 50χρονης Τζένιφερ Ντούλος χάθηκαν πριν από δέκα μέρες, όταν πήγε να αφήσει τα παιδιά στο σχολείο. Το πρώην αντρόγυνο, που ζούσε χωριστά τα τελευταία δύο χρόνια, φέρεται να είχε εμπλακεί σε σφοδρή διαμάχη για τους όρους του διαζυγίου και την κηδεμονία των πέντε παιδιών του.

Οι υποψίες των Αρχών έπεσαν στον εν διαστάσει σύζυγό της, Φώτη Ντούλος, και τη νέα σύντροφό του, τη 44χρονη Μισέλ Τροκόνις με καταγωγή από την Αργεντινή. Οι δυο τους αρχικά κατηγορήθηκαν για παραποίηση αποδεικτικών στοιχείων και παρακώλυση της Δικαιοσύνης, κατηγορητήριο το οποίο θα επεκταθεί.

Τα στοιχεία που έκαιγαν τον επιχειρηματία

Σύμφωνα με έγγραφα που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο, ο 51χρονος Ντούλος καταγράφηκε από κάμερες ασφαλείας, τη νύχτα που εξαφανίστηκαν τα ίχνη της Τζένιφερ, να πετά σακούλες με σκουπίδια και αντικείμενα τα οποία φαίνεται να ήταν ματωμένα.

Ο εκατομμυριούχος αναμενόταν να αντιμετωπίσει κατηγορίες τις επόμενες ημέρες καθώς υπήρχαν αποδεικτικά στοιχεία που παραποιούσαν τους ισχυρισμούς του. Επιπλέον, του είχε επιβληθεί εγγύηση 500.000 δολαρίων.

Εκτός από τον Ελληνοαμερικανό, κατηγορούμενη είναι και η Αργεντινή σύντροφός του, Μισέλ Τροκόνις. Οι Αρχές αναφέρουν ότι και η ίδια «πιάστηκε» στις κάμερες ασφαλείας να βγαίνει από τη θέση του συνοδηγού ενός Ford και να τοποθετεί κάτι στο έδαφος ή να παίρνει κάποιο αντικείμενο.

Οπως ανέφερε το Fox News, βρέθηκαν επίσης πολλά αποδεικτικά στοιχεία στην οικία της Τζένιφερ, όπως λεκέδες ανθρώπινου αίματος στο πάτωμα του γκαράζ καθώς και ενδείξεις πως κάποιος προσπάθησε να καθαρίσει στο σημείο.

Πλέον, όλα τα στοιχεία έδειχναν πως η εξαφάνιση είναι δολοφονία, ωστόσο δεν έχει βρεθεί ακόμη το πτώμα του θύματος, γεγονός που καθυστερούσε την έρευνα της αστυνομίας.

Ο ίδιος αρνείτο πάντως κατηγορηματικά τις κατηγορίες. Οι Αρχές διεξήγαγαν εξονυχιστική έρευνα στα δύο πολυτελή ακίνητα του επιχειρηματία, αξίας πολλών εκατομμυρίων, στο Κονέκτικατ και στην περιοχή Τζέφερσον Κρόσινγκ.

Σφοδρή διαμάχη για το διαζύγιο

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, το ζευγάρι ήταν «στα μαχαίρια» για τους όρους του διαζυγίου και την κηδεμονία των παιδιών.

Στα δικαστικά έγγραφα η συγγραφέας Τζένιφερ Ντούλος, 50 ετών κατηγορούσε μεταξύ άλλων τον ελληνοαμερικανό εκατομμυριούχο ότι την απειλούσε πως θα απήγαγε τα παιδιά και θα τα έπαιρνε μαζί του στην Ελλάδα.

Μάλιστα, φέρεται να είχε ζητήσει και ασφαλιστικά μέτρα, καθώς φοβόταν ότι θα έκανε τις απειλές του πραγματικότητα και ότι μπορεί να την έβλαπτε.

«Φοβάμαι τον σύζυγό μου, ανέφερε η Τζένιφερ στα δικαστικά έγγραφα.

«Ξέρω πως καταθέτοντας αίτηση διαζυγίου θα τον εξαγριώσω. Ξέρω ότι θα με εκδικηθεί , προσπαθώντας να με βλάψει με κάποιο τρόπο».

Ο ίδιος αρνείτο ότι ήταν κίνδυνος για την οικογένειά του. Τα παιδιά τους ηλικίας 8 έως 13 ετών βρίσκονται στη Νέα Υόρκη με τη γιαγιά τους και αστυνομική προστασία.