Αποκαλυπτική για τις συνθήκες θανάτου της Ελένης Τοπαλούδη το Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο, με συγκλονιστικές λεπτομέρειες για την υπόθεση ήταν η κατάθεση που έδωσε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο υπάλληλος του Λιμενικού Σώματος, Χρήστος Μαλάμης.

Όπως είπε, σε συνομιλία που είχε με τον 21χρονο Ροδίτη, όταν εκείνος εμφανίστηκε οικειοθελώς στο Λιμεναρχείο Ρόδου και μετά συνελήφθη ο κατηγορούμενος του αποκάλυψε λεπτομέρειες για το έγκλημα.

Ο μάρτυρας, απαντώντας σε ερωτήσεις της υπεράσπισης, είπε πως ο ένας κατηγορούμενος της κρατούσε τα χέρια και ο άλλος χτυπούσε τη κοπέλα με το σίδερο και ότι οι δύο δράστες «λέγανε την ίδια ιστορία με διαφορετικό πρωταγωνιστή», ρίχνοντας ο ένας τις ευθύνες στον άλλο.

Αρχίζοντας την κατάθεσή του κ. Μαλάμης, ανέφερε: «Μου είπε (ο κατηγορούμενος Ροδίτης) ότι πήγαν και οι τρεις (ο ίδιος, ο συγκατηγορούμενος του και η Ελένη Τοπαλούδη) στο εξοχικό του Ροδίτη».

Εκεί σύμφωνα με το μάρτυρα, οι κατηγορούμενοι έκαναν σεξ με το θύμα και οι δυο. «Τότε η Ελένη» συνέχισε ο μάρτυρας μεταφέροντας πάντα, κατά τα λεγόμενά του όσα του όσα του είπε ο Έλληνας κατηγορούμενος «η Ελένη είπε ότι ο Ροδίτης είναι καλύτερος από τον 20χρονο αλλοδαπό. Στο σημείο αυτό ο αλλοδαπός τράβηξε ένα κροσε στην Ελένη και εκείνη λιποθύμησε».

Στη συνέχεια, η φοιτήτρια «ανέκτησε τις αισθησεις της και τους είπε ότι θα τους πάει στην αστυνομία»

Τότε, σύμφωνα με τον κ. Μαλάμη «ο αλλοδαπός κατηγορούμενος πήρε ένα σίδερο και χτύπησε την κοπέλα στο κεφάλι».

Ανέφερε τέλος ότι ο Ροδίτης κατηγορούμενος ήταν επιθετικός προς τους Λιμενικούς ενώ ο άλλος «εντελώς ψυχρός» και ήσυχος.

Μου ειπε (σ.σ. ο Ροδίτης) ότι έπρεπε να το τελειώσουν. Η κοπέλα ήταν ακόμη ζωντανή. Η Ελένη τους παρακαλούσε να την πάνε στο νοσοκομείο αλλά εκείνοι την πέταξαν στα βράχια. Ήξερα ότι είχε μια αδελφή και επειδή έχω και εγώ, τον ρωτησα: "Γιατί το κάνατε αυτό;". Μου είπε "ήταν μεγάλη βλακεία, ο Θεός θα μας τιμωρήσει».

Απαντωντας, δε, σε ερωτήσεις της υπεράσπισης, ο μάρτυρας ανέφερε πως ο ένας κατηγορούμενος της κρατούσε τα χέρια και ο άλλος χτυπούσε την αδικοχαμένη κοπέλα με το σίδερο. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, οι δυο κατηγορούμενοι «λέγανε την ίδια ιστορία με διαφορετικό πρωταγωνιστή», ρίχνοντας ο ένας τις ευθύνες στον άλλο».

Περιγράφωντας την συμπεριφορά του 21χρονου Ροδίτη στους λιμενικούς, ο κ. Μαλάμης κατέθεσε πως ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος ήταν επιθετικός. Χαρακτηριστικά ο μάρτυτας ανέφερε πως ο 21χρονος «χτυπούσε τις πόρτες, μας έλεγε "γ@@@@", και ότι αν δεν είχε χειροπέδες θα μας έδειχνε, κ.ά». Αντίθετα, σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο αλλοδαπός κατηγορούμενος ήταν «εντελώς ψυχρός».

Με καθυστέρηση η δίκη

Η σημερινή διαδικασία ξεκίνησε με καθυστέρηση δυο ωρών γιατί η αστυνομία δεν είχε φροντίσει να βρίσκονται στο κτήριο οι ειδικοί ανιχνευτές μετάλλων με τους οποίους εξετάζονται όλοι οι παρευρισκόμενοι.

Αυτό προκάλεσε την δυσαρέσκεια της έδρας ενώ η εισαγγελέας δήλωσε ότι θα αναζητηθούν ευθύνες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από