Δύσκολες μέρες με αφορμή το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και ρίσκο η οποιαδήποτε πρόβλεψη για το τι θα ακολουθήσει σε μια κατάσταση που προκύπτει σε νερά αχαρτογράφητα. Μια ιστορία δίχως προηγούμενο. Με… πλοκή, αλλά δίχως σενάριο.

Θυμίζουμε ότι σε λίγη ώρα υπάρχει στη Θεσσαλονίκη συλλαλητήριο των οπαδών του ΠΑΟΚ (με την ΠΑΕ να προσκαλεί τους οπαδούς, να συμμετάσχουν σε αυτό). Και βέβαια ότι το Σάββατο υπάρχει η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Ξάνθη στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Παράλληλα ως την 1η Μαρτίου που ολοκληρώνεται η κανονική διάρκεια της Σούπερ Λιγκ 1, υπάρχουν ακόμη τα ματς ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός (23/2) και Ξάνθη-ΠΑΟΚ.

Αναμετρήσεις που φέρουν απέναντι την ομάδα που κατήγγειλε την πολυιδιοκτησία (Ολυμπιακός), με εκείνες που συνυπάρχουν σε πολυϊδιοκτησία (ΠΑΟΚ-Ξάνθη) υπο την ομπρέλα του Ιβάν Σαββίδη, όπως επιβεβαιώνει το πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Ο τρόπος που διαχειρίστηκε την κρίση η Κυβέρνηση ως εδώ, μοιάζει να έχει κάνει τη μεγαλύτερη ζημιά στην υπόθεση. Μεγαλύτερη ίσως και από την διαπιστωμένη πια παράβαση της πολυιδιοκτησίας που ούτως ή άλλως επιβεβαιώνει την αλλοίωση τόσο του περσινού όσο και του φετινού πρωταθλήματος. Η απόφαση της αλλαγής του νόμου (με αναδρομική ισχύ), προκειμένου ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Το ποδόσφαιρο έχει ανάγκη από ένα ξεκάθαρο θεσμικό πλαίσιο. Όχι από… ντρίμπλες που δίνουν την εντύπωση ότι συμβαίνουν στον αγωνιστικό χώρο της ατιμωρησίας.

Σε λίγη ώρα ο Κυριακός Μητσοτάκης θα βρεθεί στο βήμα της Βουλής για το νομοσχέδιο που αφορά στην ελληνοαμερικανική συμφωνία. Το ρεπορτάζ όμως λέει ότι σκοπεύει να τοποθετηθεί για το ποδόσφαιρο. Παρά τα όσα κυκλοφορούν αβίαστα πηγές αναφέρουν, πως δεν σκοπεύει να ανακοινώσει την διακοπή του πρωταθλήματος. Ότι θα θελήσει να εξηγήσει το σκεπτικό με το οποίο η Κυβέρνηση προχώρησε στην αλλαγή του σχετικού άρθρου του αθλητικού νόμου αναφορικά με τις ποινές για πολυιδιοκτησία. Η πρόθεση του είναι να ρίξει τους τόνους. Πως μπορεί βεβαίως να γίνει αυτό με όσα προηγήθηκαν; Αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Φυσικά αναμένεται και η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα για το θέμα. Σε μια υπόθεση που όπως φαίνεται θα μονοπωλήσει το απόγευμα το ενδιαφέρον στο Κοινοβούλιο.