Η ανάγκη του να προστατεύσει τη γυναίκα του και το παιδί του ήταν αυτό που έκρινε την απόφασή του να μετακομίσει στον Καναδά, αποκάλυψε ο στενός φίλος του πρίγκιπα Χάρι, Νάτσο Φιγκέρας.

Ο διεθνής παίκτης του πόλο από την Αργεντινή μιλώντας σε εκπομπή του ABC για το Royal Divide: Harry, Meghan και The Crown αποκάλυψε ότι είχε μιλήσει με τον Χάρι λίγο πριν αυτό γυριστεί.

«Εχει υποφέρει από πολλά πράγματα που του έχουν συμβεί. Θέλει να ζήσει μια φυσιολογική ζωή, όσο τον δυνατόν μπορεί να είναι φυσιολογική η ζωή του. Γιατί όταν έχεις χιλιάδες φωτογράφους έξω από το σπίτι σου στο Καναδά, περιμένοντας μια φωτογραφία του γιου σου δεν είναι και πολύ φυσιολογικό.

Ο αργεντίνος  πολίστας επεσήμανε ότι σημαντικό ρόλο στην απόφαση του Χάρι και της Μέγκαν έπαιξε ο θάνατος της μητέρας του πρώτου, της Πριγκίπισσας Νταϊάνας. «Προστατεύει την οικογένειά του, προστατεύει τη γυναίκα του και το παιδί του, ως γιος κάποιου που έχει υποστεί επίθεση από τον Τύπο και είναι αναμφισβήτητο ότι δεν θέλει να συμβεί κάτι αντίστοιχο στην οικογένειά του.

Ο Χάρι και ο Νάτσο γνωρίζονται αρκετά χρόνια, με τον αργεντίνο να είναι ένας από τους πρώτους που είδε τον μικρό Άρτσι.

Τα σχόλια του Φιγκέρας  αντικατοπτρίζουν εκείνα που έκανε ένας άλλος φίλος του Χάρι, ο JJ Chalmers, ένας πρώην βασιλικός ναυτικός που γνωρίστηκαν όταν υπηρετούσαν στο στρατό μαζί πριν από αρκετά χρόνια. Όπως είπε πρόσφατα στο BBC: «Αν κοιτάξετε την απόφαση που έχει πάρει, νομίζω ότι στην πρώτη γραμμή είναι η προστασία της οικογένειάς του, επειδή αυτός είναι ο κανόνας νούμερο ένα, δηλαδή να είσαι πατέρας και να είσαι σύζυγος».

Τον προηγούμενο μήνα η Βασίλισσα Ελισάβετ ανακοίνωσε την απόφαση του Χάρι και της Μέγκαν να αποχωρήσουν από τη βασιλική οικογένεια και το ζευγάρι μαζί με τον γιον του να μοιράσουν τον χρόνο τους μεταξύ Αγγλίας και Καναδά.

Σε μια από τις τελευταίες του υποχρεώσεις πριν πετάξει στον Καναδά, ο Χάρι μιλώντας σε ένα φιλανθρωπικό δείπνο είπε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι πάντα το σπίτι του και ότι αυτός και ο Μέγκαν ήλπιζαν να υπηρετήσουν τη βασίλισσα και τη χώρα. «Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι το σπίτι μου και ένα μέρος που αγαπώ, που δεν θα αλλάξει ποτέ», είπε. «Μεγάλωσα έχοντας νιώσει υποστήριξη από όλους εσάς, και είδα πως καλωσορίσατε τη Μέγκαν.