Μπορεί το βοήθημα των 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται να είναι σημαντικό, υπάρχουν, ωστόσο και τοπικές προσπάθειες τόνωσης του πληθυσμού με αύξηση των γεννήσεων.

Οπως έγινε γνωστό, στο χωριό Κανδήλα, στο Ξηρόμερο Αιτωλοακαρνανίας, ένα ζευγάρι ομογενών προσφέρει 1.000 ευρώ σε κάθε παιδί που θα γεννηθεί από πατέρα που είναι από την Κανδήλα και είναι μόνιμος κάτοικος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έκανε ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου, Στέλιος Σιδεράς:

«Σημαντική προσφορά από τον κύριο Γιώργο και την κυρία Ζωή Μούτου..

Κάνουμε γνωστό στους κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας Κανδήλας ότι από τώρα και στο εξής κάθε παιδί που γεννιέται και του οποίου ο πατέρας είναι Κανδηλιώτης και κάτοικος Κανδήλας, θα παίρνει ως επιδότηση από το ζεύγος των ομογενών μας Γεωργίου και Ζωής Μούτου το ποσό των χιλίων ευρώ (1.000 €).

Αυτό θα είναι ένα βοήθημα στους γονείς για τα πρώτα έξοδα του νεογέννητου παιδιού τους. Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου της Κανδήλας ευχαριστούν θερμά τον κ. Γεώργιο και κ. Ζωή Μούτου γι’ αυτή την ευεργεσία στο χωριό μας και ευχόμαστε να υπάρξουν κι άλλοι μιμητές τους. Καλή χρονιά σε όλους.

Για το Τοπικό Συμβούλιο Κανδήλας

Ο Πρόεδρος Στυλιανός Σιδεράς».

Το ζευγάρι των ομογενών

Παρά το γεγονός ότι η Κανδήλα είναι από τα μεγάλα χωριά της περιοχής με πάνω από 1.000 μόνιμους κατοίκους, εντούτοις οι νέοι όλο και λιγοστεύουν. Με την κίνηση αυτή και την σημαντική προσφορά γίνεται μια προσπάθεια να μείνουν οι Κανδηλιώτες στο χωριό τους και να γεννήσουν παιδιά δίνοντας ακόμη μεγαλύτερη ζωή σε μια περιοχή που έχει μεγάλα περιθώρια τουριστικής ανάπτυξης καθώς βρίσκεται σε ένα πολύ όμορφο παραθαλάσσιο μέρος.