Στις 20 Οκτωβρίου του 2019 ο Μίκαελ Ένινγκ έκανε ντεμπούτο στον πάγκο του Άρη κερδίζοντας με 1-0 τη Ξάνθη στα Πηγάδια. Ο Γερμανός τεχνικός συμπλήρωσε σήμερα έναν γύρο στον πάγκο της ομάδας του και το γιόρτασε με τον ίδιο τρόπο. Ο Άρης κέρδισε με 1-0 τη Ξάνθη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και ανέβηκε στη πέμπτη θέση της βαθμολογίας.

Σκόρερ και στα δύο παιχνίδια ο Μπρούνο Γκάμα και μάλιστα με τον ίδιο τρόπο, με πέναλτι. Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός ήταν ο κορυφαίος παίκτης για την ομάδα του στη σημερινή αναμέτρηση. Ο Άρης δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, με τη Ξάνθη να είναι πολύ καλά οργανωμένη μεσοαμυντικά και με τη απουσία του Ιντέγε να είναι εμφανής.

Με Λάρσον στην κορυφή ο Ένινγκ

Με τρία νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα παρέταξε την ομάδα του ο Μίκαελ Ένινγκ. Οι Κουέστα, Σάσα και Γκάμα επέστρεψαν στο βασικό σχήμα, ενώ ο Λάρσον αγωνίστηκε στη κορυφή της επίθεσης, στη θέση του τραυματία Ιντέγε. Ακόμα, για πρώτη φορά πίσω από τον επιθετικό έπαιξε ο Μανσίνι. Ο Γιώργος Παράσχος παρέταξε τη Ξάνθη με σύστημα 4-4-1-1 και τον Κασάδο να χρησιμοποιείται στο κέντρο της άμυνας, ως παρτενέρ του Λισγάρα, ενώ ο Φοσέ ξεκίνησε στη κορυφή της επίθεσης.

Δυνατό ξεκίνημα από τον Άρη

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά και πήραν από το πρώτο λεπτό τον έλεγχο του παιχνιδιού, περιορίζοντας τη Ξάνθη σε παθητικό ρόλο. Ο Άρης έφτανε εύκολα εξω από τη μεγάλη περιοχή των φιλοξενούμενων, ενώ προσπαθούσε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις κυρίως από τα άκρα με Γκάμα και Φετφατζίδη. Η ομάδα του Ένινγκ είχε τη κατοχή της μπάλας, χωρίς πάντως να δημιουργήσει κλασσική ευκαιρία, καθώς η αμυντική λειτουργία της Ξάνθης ήταν πολύ καλή.

Μαζική άμυνα από την Ξάνθη

Η Ξάνθη δεν έδινε χώρο τους παίκτες του Άρη και επέλεξε μαζική άμυνα για να κρατήσει το μηδέν στην εστία της. Ο Γιώργος Παράσχος ζήτησε από τους παίκτες του να μην βγαίνουν μπροστά , ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο Φετφατζίδης είχε πάντα δύο παίκτες πάνω του. Από τον Άρη έλειψαν στο πρώτο μισό της αναμέτρησης οι ατομικές ενέργειες, με εξαίρεση τον Γκάμα, που ήταν ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας του. Οι φιλοξενούμενοι είχαν τη πρώτη τους τελική προσπάθεια στο 41ο λεπτό του αγώνα, με το σουτ του Κάστρο να καταλήγει άουτ. Για τον Άρη ήταν φανερή η έλλειψη του Ιντέγε στη κορυφή της επίθεσης.

Πρόβλημα με Μανσίνι

Ο Ντάνιελ Μανσίνι αισθάνθηκε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και ζήτησε από τον Ένινγκ να γίνει αλλαγή Ο προπονητής του Άρη πέρασε στο παιχνίδι τον Ντιγκινί, με τον Γκάμα να παίρνει θέση επιτελικού μέσου.

Γκολ νούμερο εφτά από Γκάμα

Στο 59ο λεπτό ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός ήταν αυτός που έλυσε τον γόρδιο δεσμό μπροστά στην εστία της Ξάνθης. Ο Σάσα ανατράπηκε μέσα στη μεγάλη περιοχή από τον Μπαξεβανίδη και ο διαιτητής Φωτιαδης υπέδειξε το πέναλτι. Ο Μπρούνο Γκάμα ήταν αυτός που πήρε την ευθύνη και με ωραία εκτέλεση άνοιξε το σκορ για τον Άρη, πετυχαίνοντας το έβδομο του γκολ για τη τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και πανηγυρίζοντας το έξαλλα.

Αλλαγή τακτικής από την Ξάνθη

Ο Γιώργος Παράσχος αναγκάστηκε μετά το γκολ του Άρη να αλλάξει τη τακτική της ομάδας του, ενώ πέρασε στο παιχνίδι τους Εντουάρντο και Στάρτζεον. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα, πάντως, ο Άρης να βρίσκει πλέον περισσότερους χώρους, ενώ στο 68′ έφτασε πολύ κοντά στην επίτευξη ενός δεύτερου τέρματος. Ο Ντιγκινί με ωραία ενέργεια πέρασε τη μπάλα στον Φετφατζιδη, που σούταρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή, με τη μπάλα να καταλήγει άουτ.

Δοκάρι με Ντιγκινί

Ο Άρης συνέχισε να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού και έχασε ακόμα σπουδαία ευκαιρία στο 87ο λεπτό. Μετά από φάουλ του Ματίγια από αριστερά, ο Ντιγκινί έπιασε τη κεφαλιά, η μπάλα όμως σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Αμπάντ. Στο επόμενο λεπτό η Ξάνθη έφτασε κοντά στην ισοφάριση, με σουτ του Μπαξεβανίδη έξω από τη μεγάλη περιοχή, με τον Κουέστα να αποκρούει σωτήρια τη μπάλα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρης (Μίχαελ Ένινγκ): Κουέστα, Ρόουζ, Βέλεθ, Δεληζήσης, Κόρχουτ, Σάσα, Ματίγια (90+3’ Μπα), Φετφατζίδης, Γκάμα, Μανσίνι (54’ Ντιγκινί), Λάρσον (85’ Μαρτίνες).

Ξάνθη (Γιώργος Παράσχος): Αμπάντ, Μπαξεβανίδης, Κασάδο, Λισγάρας, Σόσα, Τερκί, Κοβάτσεβιτς (81’ Ντε Αμορίμ), Τζουρίτσκοβιτς, Φασίδης (63’ Στάρτζεον), Φοσέ (59’ Τεσέιρα), Κάστρο.