Στο γραφείο της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου στο Συμβούλιο της Επικρατείας μετέβη ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας προκειμένου να της επιδώσει το αποτέλεσμα και να της ανακοινώσει ότι η εθνική αντιπροσωπεία την εξέλεξε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η ορκωμοσία της κυρίας Σακελλαροπούλου θα γίνει στις 13 Μαρτίου 2020 μετά την λήξη της θητείας του νυν προέδρου Προκόπη Παυλόπουλου.

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου έγραψε ιστορία καθώς ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία από το κοινοβούλιο ως η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στην ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης, η Αικατερίνη Σακελλαρόπουλου η οποία διαδέχεται τον Προκόπη Παυλόπουλο εκλέχθηκε νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας συγκεντρώνοντας 261 ψήφους.

Την ικανοποίησή του για την εκλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου με ευρεία πλειοψηφία στην Προεδρία της Δημοκρατίας εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά το τέλος της ψηφοφορίας στη Βουλή.

«Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας επιβεβαιώνει ότι στα μεγάλα μπορούμε να συμφωνήσουμε για μια Ελλάδα που μπαίνει στην νέα εποχή» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τασούλας ο οποίος ήταν περιστοιχισμένος από εκπροσώπους του ελληνικού κοινοβουλίου όλων των κομμάτων, ανακοίνωσε στην Αικατερίνη Σακελλαροπούλου το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή για τη θέση της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Η εύλογη συνταγματικά και ιστορικά επιταγή για συναινετική επιταγή πέτυχε και με το παραπάνω, είπε ο πρόεδρος της Βουλής.

Ο κ. Τασούλας ο οποίος εξήρε το έργο και την πορεία της κ. Σακελλαροπούλου, είπε ότι στο πρόσωπό της  τιμάται η Δικαιοσύνη ενώ μίλησε για τις σύγχρονες προκλήσεις της χώρας και της ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο της.

Ευχαριστίες Σαεκλλαροπούλου

Από την πλευρά της η κα Σακελλαροπούλου ευχαρίστησε όλους τους βουλευτές και διαβεβαίωσε ότι έχει πλήρη συναίσθηση για το βάρος που επωμίζεται.

«Δεσμεύομαι ότι θα ασκήσω τα καθήκοντά μου βάσει όσων προβλέπει το Σύνταγμα. Η χώρα μας, ένα σύγχρονο κράτος Δικαίου αποτελεί παράγοντα σταθερότητας , ανάπτυξης και σταθερότητας στην περιοχή».

Από την πλευρά της η κ. Σακελλαροπούλου ευχαρίστησε όλους τους βουλευτές και διαβεβαίωσε ότι έχει πλήρη συναίσθηση για το βάρος που επωμίζεται. «Δεσμεύομαι ότι θα ασκήσω τα καθήκοντά μου βάσει όσων προβλέπει το Σύνταγμα» είπε.

»Απαραίτητη προϋπόθεση», πρόσθεσε,  «είναι η διασφάλιση της εδαφικής μας ακεραιότητας της χώρας».