Να αποδοκιμάσει τις δηλώσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μπάμπη Παπαδημητρίου, σχετικά με την εκτέλεση του Ιρανού στρατηγού Σουλεϊμανί, καλεί τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ.

Από την Κουμουνδούρου χαρακτηρίζουν τις δηλώσεις Παπαδημητρίου επικίνδυνες, τονίζοντας ότι «είναι τουλάχιστον αδιανόητο να επιχαίρει δημοσίως Έλληνας βουλευτής για την εκτέλεση κρατικού αξιωματούχου θέτοντας υπό αμφισβήτηση τη διεθνή εικόνα και το ρόλο της χώρας στην περιοχή».

Επισημαίνοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο μόνος Ευρωπαίος ηγέτης που επιδοκίμασε την εκτέλεση Σουλεϊμανί, ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει ότι «οφείλει άμεσα να αποδοκιμάσει τις δηλώσεις του βουλευτή του κόμματός του».

Σε διαφορετική περίπτωση, καταλήγει το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του κόμματος, «η συγκεκριμένη δήλωση εκφράζει την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησής του και το ύφος με το οποίο εκφράζεται σε τόσο λεπτά θέματα».

«Δεν χαρήκατε που έφαγε τη βόμβα;»

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην εκπομπή «10» της ΕΡΤ, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είχε διάλογο με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Ρήγα για τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής.

Τότε, ο βουλευτής της ΝΔ απηύθυνε το ερώτημα προς τον συνομιλητή του: «Δεν χαρήκατε καθόλου, πάντως, που έφαγε τη μπόμπα ο Σολεϊμάνί;», με τον κ. Ρήγα να του απαντά αρνητικά, σημειώνοντας πως πρόκειται για μια δολοφονία αξιωματικού μιας χώρας.

Στη συνέχεια, ο κ. Παπαδημητρίου θέλοντας να διασκευάσει τις εντυπώσεις, πρόσθεσε: «Καλά κι εγώ δεν είπα ότι είμαι υπέρ, αλλά είπα ότι κάπου μέσα μου μπορεί να το χάρηκα».

Διάβημα του Ιράν για τις δηλώσεις Μητσοτάκη

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταδικάσει και τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη από τις Ηνωμένες Πολιτείες για τη επίθεση εναντίον του Κασέμ Σουλεϊμανί. Μιλώντας στο Atlantic Council ο πρωθυπουργός εξέφρασε ανοιχτά τη στήριξή του στην απόφαση των ΗΠΑ να τον δολοφονήσουν.

Οι δηλώσεις μάλιστα αυτές, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Ιράν, με τα στελέχη της πρεσβείας στην Αθήνα να προχωρούν σε διάβημα διαμαρτυρίας.