Η συμφωνία για το Megxit είναι γεγονός καθώς Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπας Χάρι παραιτήθηκαν οριστικά από τα πριγκιπικά τους καθήκοντα, ενώ το διάσημο ζευγάρι ψάχνει σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου το επόμενο «παλάτι» του στον Καναδά.

Εικόνες από το επόμενο σπίτι του Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ δημοσίευσε η εφημερίδα «Sun», η οποία κάνει λόγο για μία υπερπολυτελή κατοικία, σε μία από τις καλύτερες γειτονιές του Βανκούβερ, με έξι υπνοδωμάτια και πέντε τουαλέτες σε ένα τετραώροφο κτίριο, δίπλα στη θάλασσα.

Η εν λόγω κατοικία έχει πολύ υψηλό επίπεδο ασφάλειας και σύμφωνα με πηγή της εφημερίδας, η Μέγκαν Μαρκλ έχει εκφράσει έντονο ενδιαφέρον γι’ αυτήν.

Η κατοικία του Χάρι και της Μέγκαν στη Βρετανία, το Frogmore Cottage στο Ουίνδσορ, είναι ήδη στη διαδικασία του κλεισίματος, το οποίο πριν λίγο καιρό ανακαινίστηκε έναντι 2,4 εκατομμυρίων λιρών.

Ο οικονόμος του σπιτιού και ένας υπεύθυνος καθαρισμού μετακινήθηκαν σε άλλες θέσεις, σύμφωνα με τον Guardian, ενώ άλλα μέλη του προσωπικού -σεφ και υπηρέτες- ανακοινώθηκε πως δεν χρειάζονται άλλο, σύμφωνα με την Daily Mail.

Υπενθυμίζεται ότι η Μέγκαν Μαρκλ βρίσκεται ήδη στον Καναδά μαζί με τον γιο του ζευγαριού, Άρτσι και τα δύο τους κατοικίδια.

Δείτε παρακάτω το σπίτι που μπορεί να αποτελέσει το νέο «παλάτι» που θα στεγάσει τους έκπτωτους Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ μετά το Megxit:

Τι αναφέρει η Βασίλισσα Ελισάβετ

Η βασίλισσα Ελισάβετ στην χθεσινή της ανακοίνωσή της τονίζει ανάμεσα στα άλλα ότι ο πρίγκιπας Χάρι, η Μέγκαν Μαρκλ και ο Άρτι θα είναι πάντα αγαπημένα μέλη της οικογένειας.

«Έπειτα από αρκετούς μήνες σκέψεων και περαιτέρω πρόσφατες συζητήσεις, είμαι ικανοποιημένη που μαζί βρήκαμε έναν εποικοδομητικό και υποστηρικτικό τρόπο για να προχωρήσει ο εγγονός μου και η οικογένειά του.

Ο Χάρι, η Μέγκαν και ο Άρτι θα είναι πάντα πολύ αγαπημένα μέλη της οικογένειάς μου Αναγνωρίζω τις προκλήσεις που έχουν βιώσει ως συνέπεια της έντονης προσοχής τα τελευταία δύο χρόνια και υποστηρίζω την επιθυμία τους για μια πιο ανεξάρτητη ζωή. Θέλω να τους ευχαριστήσω για την αφοσιωμένη δουλειά του σε αυτή τη χώρα, την Κοινοπολιτεία και αλλού και είμαι ιδιαίτερα υπερήφανη για το πώς η Μέγκαν έγινε τόσο γρήγορα ένα με την οικογένεια.

Ελπίδα όλης της οικογένειάς μου είναι η ελπίδα ότι η σημερινή ανακοίνωση θα τους επιτρέψει να αρχίσουν να χτίζουν μια ευτυχισμένη και ήρεμη νέα ζωή».

To παλάτι του Μπάκιγχαμ

Στην ανακοίνωση του το Μπάκιγχαμ αναφέρει ότι σύμφωνα με τη νέα συμφωνία ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ απαιτείται να παραιτηθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα και δεν θα λαμβάνουν πλέον χρήματα από τα δημόσια κονδύλια για βασιλικά καθήκοντα.

«Αυτό το νέο μοντέλο θα τεθεί σε ισχύ από την Ανοιξη του 2020».

Αναφέρει ακόμη πως αντιλαμβάνεται ότι η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι πρέπει να αποχωρήσουν από τα βασιλικά καθήκοντα, συμπεριλαμβανομένων των επίσημων στρατιωτικών υποχρεώσεων.

«Δεν θα λαμβάνουν πλέον δημόσια κονδύλια για βασιλικά καθήκοντα». «Με την ευλογία της βασίλισσας, οι Sussexes θα συνεχίσουν να κάνουν τις ιδιωτικές τους υποχρεώσεις.

Καθώς δεν μπορούν πλέον να εκπροσωπούν τυπικά τη Βασίλισσα, οι Sussexes έχουν καταστήσει σαφές ότι με όλα όσα κάνουν θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τις αξίες της Αυτού Μεγαλειότητας. Οι Sussexes δεν θα χρησιμοποιήσουν τους τίτλους HRH τους, επειδή δεν εργάζονται πλέον ως μέλη της Βασιλικής Οικογένειας».