Την εκτίμηση ότι η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου η οποία προτάθηκε από τον πρωθυπουργό για την Προεδρία της Δημοκρατίας θα ψηφιστεί με μεγάλη πλειοψηφία έκανε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κ. Μπακογιάννη  χαρακτήρισε θετική την υποψηφιότητα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου σημειώνοντας ότι «ο χαρακτήρας, η πορεία και η γνώση της κυρία Σακελλαροπούλου το ότι είναι ένας άνθρωπος που έχει δείξει ότι έχει τα χαρακτηριστικά ενός ανθρώπου που τιμά τις επιλογές του είναι θετική επιλογή». `

Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 η κ. Μπακογιάννη αναφέρθηκε και στον Προκόπη Παυλόπουλο λέγοντας ότι «θεωρώ ότι είναι ένας άνθρωπος που προσέφερε σε δύσκολες στιγμές το 2015»  ενώ σύμφωνα με την ίδια ο πρωθυπουργός ήθελε να δώσει το δικό του στίγμα χωρίς αυτό να μειώνει την προσφορά των ανθρώπων τα ονόματα των οποίων ακούστηκαν όπως  και του κ. Παυλόπουλου.

Διπλωματική απρέπεια η μη πρόσκληση της Ελλάδας στο Βερολίνο

Όσον αφορά την επιλογή της Γερμανίας να μην προσκαλέσει την Ελλάδα στη διάσκεψη του Βερολίνου η κυρία Μπακογιάννη έκανε λόγο για «βαριά διπλωματική και ευρωπαϊκή απρέπεια».

Για το Προσφυγικό, είπε ότι το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ «ήταν ένα υπουργείο που από τη χωροταξία μέχρι τις αρμοδιότητες δεν υπήρχε. Πρέπει να έχουμε ένα υπουργείο που να έχει συνολικά τις αρμοδιότητες και το οποίο κατά το πρότυπο της Αυστραλίας να μπορέσει να είναι αποτελεσματικό.  Δεν θα γίνει εύκολα και γρήγορα».

Εξέφρασε, δε, την ανησυχία της για τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών λέγοντας ότι «οι άνθρωποι στα νησιά έχουν φτάσει στο αμήν. Εκτός από την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη υπάρχει και η εσωτερική αλληλεγγύη στη χώρα».