Η διοίκηση της Μπαρτσελόνα αποφάσισε την απομάκρυνση του Ερνέστο Βαλβέρδε από την τεχνική ηγεσία της ομάδας, μετά τον αποκλεισμό των μπλαουγκράνα από την Ατλέτικο Μαδρίτης στο ισπανικό σούπερ καπ.

Εκτίμηση μας είναι πως οι ιθύνοντες του ισπανικού συλλόγου πήραν μια λανθασμένη απόφαση αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα και φυσικά δεν αποφασίζουμε… εμείς για το ποιος θα είναι στην άκρη του πάγκου της Μπαρτσελόνα.

Αυτό όμως που έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον είναι να εστιάσει κάποιος στον τρόπο με τον οποίο αποχαιρέτησαν τον Βαλβέρδε οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα.

Έχει μεγάλο ενδιαφέρον να σταθεί κάποιος στα όσα είπαν για τον πρώην προπονητή του Ολυμπιακού ο κορυφαίος παίκτης του κόσμου, Λιονέλ Μέσι και ένας επίσης μεγάλος σούπερ σταρ, ο Λουίς Σουάρες.

Αμφότεροι εξήραν τις προπονητικές ικανότητες του Βαλβέρδε και του ευχήθηκαν καλή επιτυχία στην συνέχεια της καριέρας του.

Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να επισημανθεί πως τόσο ο Μέσι όσο και ο Σουάρες στάθηκαν πολύ στον ανθρώπινο παράγοντα. Άφησαν εκτός «κάδρου» το θέμα προπονητής και μίλησαν για τον άνθρωπο Βαλβέρδε.

Δεν μας προκάλεσαν έκπληξη τα όσα υποστήριξαν στα μηνύματα τους ο Αργεντίνος και ο Ουρουγουανός, γνωρίζοντας πολύ καλά τον χαρακτήρα του Ισπανού προπονητή.

Όσοι έχουν συνεργαστεί (από οποιοδήποτε πόστο) με τον Βαλβέρδε έχουν να πουν τα καλύτερα για τον έμπειρο προπονητή κι αυτό είναι που μετράει πάνω απ’ όλα.

Ν’ αφήνεις να μιλούν οι άλλοι για σένα. Και να μιλούν με μαλαματένια λόγια για έναν χαρακτήρα που δύσκολα μπορείς να συναντήσεις στον σκληρό χώρο του ποδοσφαίρου.

Ο Ολυμπιακός είχε την τύχη να συνεργαστεί με τον Ερνέστο Βαλβέρδε και η πρόσληψη του Ισπανού, ήταν η πρώτη κίνηση του ηγέτη των ερυθρόλευκων, Βαγγέλη Μαρινάκη όταν ανέλαβε τα ηνία του λαοφιλέστερου συλλόγου της χώρας το 2010.

Ήταν η κορυφαία επιλογή για να επιστρέψει η ομάδα του λιμανιού στις κατακτήσεις τίτλων και οι δεσμοί φιλίας Μαρινάκη – Βαλβέρδε είναι πάντα ισχυροί.

Όταν λοιπόν ο Μέσι και ο Σουάρες εκθειάζουν και τον άνθρωπο Βαλβέρδε, τότε μπορεί εύκολα να καταλάβει κάποιος πόσο τυχεροί είμαστε που ο συγκεκριμένος άνθρωπος υπήρξε μέλος του ποδοσφαίρου μας.

Θα ήταν πολύ απλό για έναν παίκτη με την προσωπικότητα του Μέσι να «προσπεράσει» τις εξελίξεις με την απομάκρυνση του Βαλβέρδε.

Το ίδιο εύκολο θα ήταν και για τον Σουάρες, όμως δεν το έκαναν. Θέλησαν να αποχαιρετήσουν με τον δικό τους τρόπο έναν άνθρωπο με τον οποίο είχαν αγαστή συνεργασία και έπραξαν σωστά.

Το ποδόσφαιρο είναι γεμάτο συναίσθημα. Και εκατομμύρια φυσικά κι αυτό το ξέρει καλύτερα απ’ όλους ο Μέσι. Δεν είναι όμως μόνο εκατομμύρια κι αυτό θύμισαν σε όλους οι δύο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα, με τα όσα είπαν για τον Βαλβέρδε.

Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει αν η απόφαση της Μπαρτσελόνα ν’ απομακρύνει τον Βαλβέρδε θα δικαιωθεί στο φινάλε της σεζόν. Αυτό θα φανεί τον Ιούνιο.

Το σίγουρο όμως είναι αυτό που είπε ο Μέσι για τον Βαλβέρδε. «Είσαι υπέροχος άνθρωπος».

Ένας υπέροχος άνθρωπος που άφηνε να μιλούν οι άλλοι γι’ αυτόν…