Η ονοματολογία για το νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας καλά κρατεί με τον πρωθυπουργό να κρατά μέχρι στιγμής κλειστά τα χαρτιά του για την επιλογή του.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αποκάλυψε σήμερα θέλοντας να σκιαγραφήσει το προφίλ του νέου ΠτΔ, ότι θα είναι ένα πρόσωπο που μπορεί να συνθέσει.

«Ο πρωθυπουργός έχει αναφερθεί σε ένα πρόσωπο που μπορεί να συνθέσει και να είναι πρόσωπο κοινής αποδοχής», δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3.

Αυστηρότερες ποινές για τους «μπαχαλάκηδες»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυστηροποιηθεί ο νόμος για τις αστικές ευθύνες σε περίπτωση καταστροφών που προκαλούν «μπαχαλάκηδες» και καταληψίες αλλά για την ώρα δεν έχει συζητηθεί θέμα περαιτέρω αυστηροποίησης των συγκεκριμένων ποινικών αδικημάτων.

Αναφερόμενος στο θέμα της φορολογίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι θα γίνει μία σοβαρή μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης από το δεύτερο εξάμηνο του 2020 και αυτό είναι δέσμευση του πρωθυπουργού.

Μέχρι τώρα η κυβέρνηση έδωσε έμφαση στη μείωση των φόρων στην εργασία και τις επιχειρήσεις και θα ακολουθήσει η μείωση των φόρων στην κατανάλωση, ανέφερε ο Στέλιος Πέτσας. Διευκρίνισε ότι για την ώρα δεν υπάρχει θέμα μείωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα.

Για το θέμα των συνταξιούχων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι δεν πρέπει να βλέπουμε το ασφαλιστικό μέσα από το πρίσμα των συνταξιούχων και υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να καλλιεργούμε υψηλές προσδοκίες στον κόσμο για επιστροφή μεγάλων ποσών αναδρομικών.

Για το νέο εκλογικό νόμο ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε ότι ο πήχης για την αυτοδυναμία θα κινείται στο 37% με 38% με βάση κάποιες προϋποθέσεις.