Βελτίωση της εισπραξιμότητας και περιορισμός της διαρροής καλών πελατών της ΔΕΗ προς τον ανταγωνισμό καταγράφεται το τελευταίο τρίμηνο, με την εφαρμογή του νέου συστήματος ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών από κατανάλωση ρεύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την επιχείρηση, πάνω από 110.000 καταναλωτές έχουν ρυθμίσεις τις οφειλές τους, ύψους 155 εκατ. ευρώ, με το νέο σύστημα που τέθηκε σε εφαρμογή την 1η Οκτωβρίου.

Στο ίδιο διάστημα από τις αρχές Οκτωβρίου έως σήμερα παρατηρείται σταθεροποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών και βελτίωση της εισπραξιμότητας καθώς οι εισπράξεις ξεπερνούν τις τιμολογήσεις. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι μαζί με τις νέες τιμολογήσεις εισπράττονται και παλαιότερες οφειλές.

Η ρύθμιση οδήγησε σε σταθεροποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών αλλά και βελτίωση της εισπραξιμότητας, καθώς στα ταμεία της ΔΕΗ εισρέουν πλέον περισσότερα από όσα τιμολογούνται, κάτι που σημαίνει ότι εξοφλούνται και παλαιότερες οφειλές.

Οι ρυθμίσεις

Με το νέο σύστημα διακανονισμών προβλέπονται χαμηλότερες προκαταβολές και ήδη σύμφωνα με πληροφορίες παρουσιάζεται σημαντικό ενδιαφέρον από πελάτες της ΔΕΗ, ιδιαίτερα από τις κατηγορίες εκείνων των οφειλετών που χρωστούν μεγαλύτερα ποσά και θέλουν να επωφεληθούν από τη μικρότερη προκαταβολή.

Σύμφωνα με το νέο σύστημα που έχει τεθεί σε εφαρμογή προβλέπονται τα εξής:

– Για οφειλή έως 500 ευρώ προκαταβολή 10% και 5 μηνιαίες δόσεις

– Για οφειλή από 500 έως 100 ευρώ προκαταβολή 10% και 8 μηνιαίες δόσεις

– Για οφειλή από 1000 έως 2000 ευρώ προκαταβολή 15% και 12 μηνιαίες δόσεις

– Για οφειλή από 2000 έως 3000 ευρώ προκαταβολή 20% και 18 μηνιαίες δόσεις

– Για οφειλή πάνω από 3000 ευρώ είτε προκαταβολή 20% και 18 μηνιαίες δόσεις είτε προκαταβολή 30% και 24 μηνιαίες δόσεις.

Η προϋπόθεση

Απαραίτητη προϋπόθεση για να ισχύει η ρύθμιση, να εξοφλούνται εμπρόθεσμα οι δόσεις και οι τρέχοντες λογαριασμοί (λογαριασμοί που εκδίδονται μετά τη ρύθμιση).

Όποιος χάσει τη ρύθμιση, για να ενεργοποιηθεί εκ νέου θα πρέπει να καταβάλει τις ληξιπρόθεσμες δόσεις και τους τρέχοντες λογαριασμούς ενώ οι πελάτες που είναι συνεπείς στη τήρηση του διακανονισμού, δικαιούνται και την έκπτωση συνέπειας στους τρέχοντες λογαριασμούς.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από