Επιτέλους. Ο ΠΑΟΚ νικητής σε ένα ντέρμπι στην Τούμπα. Και μάλιστα αυτή τη φορά δίχως να χρειαστεί τρίτο ημίχρονο όπως στις ισοπαλίες με τον Άρη και τον Παναθηναϊκό. Αυτή τη φορά τη… μπουγάδα την καθάρισαν νωρίς.

Όπως ακριβώς σε εκείνο το 2-1 με τον Πανιώνιο. Τότε που η υπερσύγχρονη τηλεοπτική μετάδοση από το κανάλι PAOK TV δεν έδειξε ποτέ το επιθετικό φάουλ του Άκπομ πριν από το νικητήριο γκολ.

Έτσι και απόψε. Τα παιδιά της τηλεόρασης ήταν που έπιασαν δουλειά. Και άξιο το μεροκάματο τους. Ουσιαστικά η δική τους… χάρη έκρινε την αναμέτρηση. Η επιλογή τους στη φάση του 57΄να δείξουν μόλις ένα ριπλέι.

Η φάση που ολοκληρώνεται με το ανόητο πέναλτι του Σιμόες στον Βιεϊρίνια για το 1-0. Γκολ που δεν θα είχε μπει ποτέ, αν ο διαιτητής είχε υποδείξει το αυτονόητο. Το ξεκάθαρο επιθετικό φάουλ που προηγήθηκε μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ από τον Σφιντέρσκι στον Βράνιες.

Εκεί «τελείωνε» η φάση στο live. Εκεί έπρεπε να τελειώσει η φάση και μέσω του VAR. Οι ρέφερι όμως είχαν διαφορετική άποψη. Και το PAOK TV φρόντισε να την ενισχύσει από τη στιγμή που δεν έδειξε ποτέ τα πλάνα εκείνα που θα μας βοηθούσαν όλους να δούμε το αυτονόητο.

Αυτό…

«Στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, η εμπειρία εμπλουτίζεται. Το μεγάλο παιχνίδι θα μεταδοθεί από 16 κάμερες, ενώ θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά και μία wire cam που θα δώσει μία τελείως διαφορετική οπτική της αναμέτρησης από ψηλά» διαφήμιζε με καμάρι το δελτίο τύπου του τηλεοπτικού σταθμού.

Τα…καλούδια του ντέρμπι. Τελικά όμως 16 κάμερες ένα ριπλέι βρήκαν! Ποσοστό κοροϊδίας. Αλήθεια ξέρει κανείς τις οδηγίες της UEFA για τις τηλεοπτικές μεταδόσεις. Πόσα ριπλέι ζητάει η διεθνής ομοσπονδία να είναι σε θέση να παρουσιάσει ο τηλεοπτικός σταθμός που αναλαμβάνει μια τέτοια μετάδοση;

Το γκολ του Ελ Αραμπί στο Καραϊσκάκη σε εκείνο το Ολυμπιακός-ΑΕΚ ακυρώθηκε διότι το VAR ανακάλυψε επιθετικό φάουλ μισό λεπτό νωρίτερα στη μέση του γηπέδου. Απόψε το επιθετικό φάουλ του Σφιντέρσκι πως γίνεται να μην το είδε κανείς; Και πως το δικαιολογεί αυτό το PAOK TV που με το καλό στα πλει-οφ θα πρέπει να παρουσιάσει το… μισό πρωτάθλημα; Έλα ντε.

Κατά τα άλλα; Άλλη μια μέρα στη δουλειά. Ο Κάκος άραγε που είδε πέναλτι του Μπα στον Μακέντα την περασμένη Κυριακή, θα το βρει το πλάνο στο Open tv στη φάση με το δοκάρι του Μάνταλου;

Εκεί που ο Μάτος πατά τον αρχηγό της ΑΕΚ. Γιατί αν ήταν πέναλτι του Μακέντα, αγαπητέ «αμισθί» τηλε-διαιτητή, τότε προφανώς είναι και αυτό του Μάτος. Και βέβαια ο σταθμός θα του δείξει και τη χερούκλα του Βαρέλα στη φάση με τον Βράνιες;

Τι είναι όλα αυτά όμως μπροστά στην πρώτη νίκη του ΠΑΟΚ σε ντέρμπι;