Για τον Καναδά αναχώρησε η Μέγκαν Μαρκλ προκειμένου να «ξεφύγει» από τον ντόρο που πήρε η απόφασή της και του πρίγκιπα Χάρι να παραιτηθούν από τις βασιλικές τους υποχρεώσεις.

Υπό το σοκ του «Megxit» βρίσκεται ακόμα η Μεγάλη Βρετανία μετά την ανακοίνωση βόμβα του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσσεξ ότι σκοπεύουν να αποσυρθούν από τα υψηλά κλιμάκια της βασιλικής οικογένειας, αναζητώντας ένα μεγαλύτερο βαθμό ανεξαρτησίας.

View this post on Instagram

“After many months of reflection and internal discussions, we have chosen to make a transition this year in starting to carve out a progressive new role within this institution. We intend to step back as ‘senior’ members of the Royal Family and work to become financially independent, while continuing to fully support Her Majesty The Queen. It is with your encouragement, particularly over the last few years, that we feel prepared to make this adjustment. We now plan to balance our time between the United Kingdom and North America, continuing to honour our duty to The Queen, the Commonwealth, and our patronages. This geographic balance will enable us to raise our son with an appreciation for the royal tradition into which he was born, while also providing our family with the space to focus on the next chapter, including the launch of our new charitable entity. We look forward to sharing the full details of this exciting next step in due course, as we continue to collaborate with Her Majesty The Queen, The Prince of Wales, The Duke of Cambridge and all relevant parties. Until then, please accept our deepest thanks for your continued support.” – The Duke and Duchess of Sussex For more information, please visit sussexroyal.com (link in bio) Image © PA

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

Η νέα κρίση στη βασιλική οικογένεια έχει προκαλέσει παροξυσμό στα βρετανικά ΜΜΕ και όχι μόνο, με τα μεγαλύτερα site να καλύπτουν τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό και να προσπαθούν να προβλέψουν το επόμενο βήμα των «ταραχοποιών» Μέγκαν και Χάρι, αλλά και της «οργισμένης» βασίλισσας Ελισάβετ.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η Μέγκαν Μαρκλ, που δέχεται την κατακραυγή των ΜΜΕ, αλλά και εντός του Μπάκιγχαμ, θα πάει πίσω στον Καναδά όπου βρίσκεται ο γιος της, Αρτσι, υπό την προστασία της νταντάς του και θα αφήσει τον Χάρι στο Μπάκιγχαμ για να αντιμετωπίσει την κρίση που ξέσπασε.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η σύζυγος του πρίγκιπα Χάρι ήθελε να πάει κοντά στο παιδί της, με τον σύζυγό της να αναλαμβάνει να αντιμετωπίσει την οργή που έχει φέρει η απόφασή τους στη βασίλισσα Ελισάβετ, αλλά και σχεδόν όλους στο παλάτι. Μάλιστα, διευκρινίζει πως η Μαρκλ σκοπεύει να μείνει εκεί για «άγνωστο χρονικό διάστημα».

Πηγές του Μέσου αναφέρουν πως δεν ήταν στα πλάνα της να μείνει στη Βρετανία για πολύ καιρό, μετά την επιστροφή της από τις διακοπές με την οικογένειά της στον Καναδά. Εμεινε μόλις τρεις μέρες και αποχώρησε μετά την απόφαση της βασίλισσας να λυθεί το ζήτημα άμεσα με την ίδια και τον Χάρι.

Άμεση λύση ζητά η Ελισάβετ για Μέγκαν Μαρκλ και Χάρι

Η βασίλισσα Ελισάβετ είχε μάλιστα χθες είχε σειρά τηλεφωνημάτων με τον πρίγκιπα Χάρι, αλλά και τον αδερφό του, Γουίλιαμ, στους οποίους είπε να βρουν λύση για να λυθεί η κρίση, μέσα στις επόμενες ημέρες.

Μάλιστα, παρακίνησε τον πρίγκιπα Ουίλιαμ να μιλήσει μαζί του και να βρουν λύσεις που μπορούν να κάνουν το ζευγάρι «λιγότερο δυστυχισμένο».

Τα στοιχεία της «κρίσης» της παραίτησης των Μέγκαν Μαρκλ και Χάρι

Σύμφωνα με την Mail, στο παρασκήνιο της απόφασης του πριγκιπικού ζεύγους, έχουν συμβεί και τα εξής:

Το ζευγάρι δεν είπε στην βασιλική οικογένεια ότι άνοιξε δικό του λογαριασμό στο ίντερνετ τον περασμένο Μάρτιο.

Ο Χάρι αγνόησε το προσωπικό αίτημα της βασίλισσας, να συνεχίσει τις συζητήσεις για την επιθυμία του να απομακρυνθεί από τις υποχρεώσεις του, χωρίς να κάνει δημόσια ανακοίνωση.

Ζητήθηκε από το ζευγάρι να μη βγάλει την ανακοίνωση ως δείγμα σεβασμού στη βασίλισσα, αλλά δεν το έπραξαν.

Πηγές ανέφεραν πως ο Χάρι σκόπευε να αναφέρει στην ανακοίνωση πως θα κινδύνευε η «ψυχική του υγεία» αν δεν έπαιρνε αυτή την απόφαση.

Δεν αφαιρεί τους τίτλους της Μέγκαν Μαρκλ και του Χάρι η Ελισάβετ

Πληροφορίες εκ των έσω, που αποκαλείται η Mail, αναφέρουν πως η βασίλισσα προτίθεται να τους επιτρέψει να κρατήσουν τους τίτλους τους, αλλά και να έχουν την ελευθερία που δηλώνουν πως θέλουν να έχουν. Στις «διαπραγματεύσεις» με το ζευγάρι θα μετέχει και ο Γραμματέας του Μπάκιγχαμ, Πρίτι Πατέλ.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, θέλει να ελέγχει το κόστος που θα έχει η απόφασή τους στους φορολογούμενους, από την στιγμή που θέλουν να αποτραβηχτούν από το παλάτι. Παράλληλα, η Σκότλαντ Γιαρντ ανακοίνωσε πως θα αναλάβει την ασφάλεια του πριγκιπικού ζεύγους, με το κόστος ωστόσο να κοστίζει εκατομμύρια στους φορολογούμενους, όπως αναφέρουν.

H Daily Mail, παράλληλα, θέτει ερωτήματα, για το πώς θα αντιδράσει το πριγκιπικό ζεύγος στις «διαπραγματεύσεις» με τη βασιλική οικογένεια.

«Το ενδιαφέρον είναι τώρα τα σενάρια για την επόμενη ημέρα. Θα ικανοποιηθούν όσα τους προταθούν ή θα αναγκαστούν να τα κάνουν παρά την θέλησή τους; Υπάρχει λύση που μπορεί να είναι καλοδεχούμενη από όλες τις πλευρές;», είναι το ερώτημα που τίθεται.