Οι πιέσεις έπιασαν τόπο. Η αθλητική δικαιοσύνη βάζει και πάλι στο στόχαστρο συγκεκριμένες ομάδες. Για ακόμη μία φορά. Με ξεκάθαρο στόχο να κλείσει το Γεώργιος Καραϊσκάκης. Για όσο περισσότερες αγωνιστικές γίνεται. Για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα. Οσο πάει. Για όσο πάει. Με κάθε τρόπο. Ακόμη και με… σύμπραξη δικαστών και εισαγγελέων.

Όπως έγινε σήμερα γνωστό, ο αναπληρωματικής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε τελικά δίωξη στην ερυθρόλευκη ΠΑΕ με βάση το άρθρο 15 4β, το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων τιμωρία έδρας 2-4 αγωνιστικές.

«Tο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο κάλεσε σε απολογία την παρακάτω ΠΑΕ.

Α/ ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Με την παρούσα μας, σας διαβιβάζουμε την υπ’ αριθμ. πρωτ. 991/9-1-2020 Πειθαρχική Δίωξη του Αναπληρωτή Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, καλώντας σας συνάμα, όπως παραστείτε ενώπιόν μας, κατά την εκδίκασή της, η οποία προσδιορίσθηκε κατά την ημερομηνία της 10ης-01-2020, ημέρα Παρασκευή, και ώρα 11:00, συντέμνοντας την προθεσμία κλητεύσεώς σας, ως προς την ανωτέρω δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, κατ’ άρθρα 8 και 33 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Πειθαρχικών Επιτροπών.»

Βάσει της κλήσης ο Ολυμπιακός κινδυνεύει με τιμωρία της έδρας του για 2-4 αγωνιστικές. Αφορμή για την πειθαρχική δίωξη αποτελεί η καταγγελία ότι υπήρξε τραυματισμός αστυνομικού από την επίθεση που δέχθηκαν οι δυνάμεις που περιφρουρούσαν το γήπεδο από μερίδα οπαδών της ομάδας πριν την άφιξη της αποστολής του Παναθηναϊκού.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας, προήλθε μετά από αίτημα του αθλητικού δικαστή της Super League, Χριστόφορο Μάρκου, ο οποίος έστειλε συμπληρωματική έκθεση του παρατηρητή της Super League για τον ακριβή χώρο των επεισοδίων, ζητώντας να ασκήσει δίωξη για επεισόδια στον «εν γένει χώρο του γηπέδου».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από