Ο Τζάστιν Μπίμπερ μίλησε ανοιχτά για τη μάχη που δίνει με τη νόσο που προκαλείται από το βακτήριο Borrelia burgdorferi και μεταδίδεται στον άνθρωπο από ένα συγκεκριμένο είδος τσιμπουριού.

Τα συμπτώματα μεταξύ άλλων είναι πονοκέφαλος, κόπωση, πόνος στους μυς και τις αρθρώσεις, μειωμένη ενέργητικότητα.

Ο Τζάστιν Μπίμπερ, που είναι παντρεμένος με την Χέιλι Μπάλντουιν, με ένα μήνυμά του στο Instagram αποκάλυψε πως έχει τη νόσο και πως έχει περάσει δύσκολα τα τελευταία δυο χρόνια.

Σε ανάρτησή του στο Instagram ο Τζάστιν Μπίμπερ έγραψε:

«Πρόσφατα μου διέγνωσαν τη νόσο του Λάιμ και επιπλέον είχα μια σοβαρή περίπτωση χρόνιας μονοπυρήνωσης που επηρεάζουν το δέρμα μου, την νευρική λειτουργία, την ενέργειά μου και εν γένει την υγεία μου», υπογράμμισε ο 25χρονος Τζάστιν Μπίμπερ ο οποίος έχει 124 εκατομμύρια ακολούθους, απαντώντας στην κριτική που είχε δεχθεί για την φυσική του κατάσταση.

Ο Τζάστιν Μπίμπερ σημείωσε ότι γνωρίζει για τις εικασίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι αντιμετωπίζει προβλήματα με ναρκωτικά, μετά την κυκλοφορία φωτογραφιών του στις οποίες δεν φαινόταν καλά και είχε εξάνθημα.

Περαιτέρω διευκρινίσεις για την κατάσταση της υγείας του θα δοθούν με μια σειρά ντοκιμαντέρ για την ζωή του που θα αναρτήσει ο ίδιος στο YouTube προσεχώς, πρόσθεσε ο Τζάστιν Μπίμπερ.

Τι είναι η νόσος του Λάιμ που πάσχει ο Τζάστιν Μπίμπερ

Η νόσος του Λάιμ μεταδίδεται με το τσίμπημα τσιμπουριών που έχουν μολυνθεί από το βακτήριο της βορρέλιας.

Μολονότι η εκδήλωση των συμπτωμάτων μπορεί να περιοριστεί σε ένα χαρακτηριστικό ερύθημα γύρω από την περιοχή του δήγματος από το έντομο, σε ορισμένες περιπτώσεις προκαλεί σοβαρά και επώδυνα προβλήματα, κυρίως νευρολογικά, μυϊκά και στις αρθρώσεις.

«Ήταν δύο δύσκολα χρόνια, αλλά η λήψη της σωστής θεραπείας για την αντιμετώπιση αυτής της ανίατης ασθένειας θα βοηθήσει και θα επιστρέψω καλύτερα από ποτέ», διαβεβαίωσε τους θαυμαστές του.