Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τον χειρότερο βιαστή στην ιστορία της Βρετανίας, τον Ράινχαρντ Σινάγκα, ο οποίος καταδικάστηκε για συνολικά 159 επιθέσεις σε άνδρες, συμπεριλαμβανομένων 136 βιασμών, για οκτώ απόπειρες για βιασμό και 15 περιστατικά άσεμνων επιθέσεων.

Ο Ράινχαρντ Σινάγκα ζούσε σε ένα παλιό μικρό δωμάτιο πολύ κοντά στο γκέι χωριό του Μάντσεστερ, ενώ στην πραγματικότητα προερχόταν από μία βαθύπλουτη οικογένεια.

Ο βαθιά διαταραγμένος 36χρονος άνδρας φαίνεται όμως πως ήθελε να σβήσει τα πάντα από την ζωή του στην Ινδονησία, να αφήσει πίσω τα πλούτη, την πολυτελή ζωή και την οικογένεια του επιλέγοντας να θυμάται τους γονείς του μόνο όταν χρειαζόταν λεφτά.

Ο χειρότερος βιαστής στην ιστορία της Βρετανίας εγκατέλειψε μία για πάντα την οικογενειακή θαλπωρή και τα πλούτη του μπαμπά του επειδή οι γονείς του δεν καταδέχονταν την σεξουαλική του ταυτότητα και επέμεναν να παντρευτεί και να αποκατασταθεί, βρίσκοντας μία καλή σύζυγο.

«Ο πατέρας του είναι πολύ πλούσιος. Έχουν μια έπαυλη στο κέντρο της Τζακάρτα» ανέφερε ένας παλιός φίλος του δράστη, ο οποίος έχει μια αδερφή κι έναν αδερφό, μικρότερους σε ηλικία. Στο Μάντσεστερ, ο Σινάγκα απολάμβανε την ελευθερία του και δεν είχε κρύψει ποτέ τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, κάτι που δεν μπορούσε να κάνει στη βαθιά συντηρητική Ινδονησία. Για τον σκοπό αυτό, εξάλλου, ο ίδιος φρόντιζε να υιοθετεί μια πιο συντηρητική και μετρημένη εμφάνιση, όταν επισκεπτόταν την οικογένειά του, στη χώρα του. «Η εντύπωσή μου είναι πως η οικογένειά του είχε ανακαλύψει πως κάτι δεν πάει καλά με εκείνον, όμως ποτέ δεν είχε παραδεχτεί ο ίδιος πως ήταν γκέι» συνέχισε ο πρώην φίλος του Σινάγκα.

Έτσι ο Σινάγκα με την πρόθεση πως θέλει να σπουδάσει στο εξωτερικό, εγκαταστάθηκε στη Βρετανία το 2007 σε ηλικία 24 ετών.

Άρχισε μάστερ στο design στο πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, συνέχισε με δεύτερο πτυχίο στην κοινωνιολογία  και μετέπειτα έκανε PhD στη γεωγραφία στο πανεπιστήμιο του Λιντς με θέμα «Σεξουαλικότητα και καθημερινός διεθνισμός».

Έκτοτε ο Σινάγκα πήγαινε όλο και πιο σπάνια στην οικογένεια του στην Ινδονησία, ενώ φρόντιζε να αλλάζει εντελώς το προφίλ του κάθε φορά που επισκεπτόταν τους γονείς του.

Όταν ξεκίνησε την άρρωστη δράση του, η οποία διήρκησε σχεδόν τρία χρόνια, ο Σινάγκα παραμέλησε τις σπουδές του και προτιμούσε να κοιμάται το πρωί και να «ψαρεύει» πελάτες το βράδυ έξω από τα μπαρ.

«Συνήθιζε να βγαίνει πολλά ραντεβού και να κοιμάται πολλές ώρες. Η οικογένειά του είναι τόσο πλούσια, που δεν χρειάστηκε ποτέ να εργαστεί… Κάθε εβδομάδα έβγαινε με διαφορετικούς ανθρώπους» ανέφερε άνθρωπος που γνωρίζει τον Σινάγκα και συμπλήρωσε πως ο 36χρονος, ο οποίος είχε «πώρωση» με τις Spice Girls όταν μεγάλωνε, δεν βρήκε ποτέ συμπαράσταση από την οικογένειά του, που τον θεωρούσε «παράξενο». «Οι γονείς του προσπαθούσαν να τον πείσουν να βρεθεί με κάποιο κορίτσι από τη χώρα του. Ήθελαν να παντρευτεί και να κάνει οικογένεια» τόνισε πρώην φίλος του.

Μόλις αποκαλύφθηκαν οι αρρωστημένες πράξεις του από έναν αθλητή του ράγκμπι, το μεγαλύτερο σοκ το έπαθε η οικογένειά του, η οποία δεν γνώριζε καν πως ο 36χρονος είναι ομοφυλόφιλος.

Ωστόσο σοκαριστικός είναι και ο τρόπος που αποκαλύφθηκε ο άρρωστος τρόπος με τον οποίο ο Σινάγκα βίαζε και αποπλανούσε τα θύματά του.

Πιθανότατα ο διαταραγμένος άνδρας να συνέχιζε την δράση του αν ένα από τα θύματά του δεν είχε ξυπνήσει κατά τη διάρκειά του βιασμού του με αποτέλεσμα να ενημερώσει τις αρχές στις 2 Ιουνίου 2017.

Ο λόγος για έναν 18χρονο παίκτη του ράγκμπι, ο οποίος μπορεί όταν συνήλθε, να μην είχε καλή επαφή με το περιβάλλον, ωστόσο κατάφερε να απωθήσει τον Σινάγκα, να παλέψει μαζί του και να καταφέρει να ξεφύγει.

Στην κατάθεσή του στην αστυνομία, ανέφερε πως ο βιαστής τον είχε πείσει να πάει στο διαμέρισμά του για να «προστατευτεί από το κρύο», καθώς είχε χάσει τους φίλους του, με τους οποίους είχε πάει νωρίτερα σε ένα μπαρ.Όταν έφτασαν εκεί, σύμφωνα με όσα ανέφερε, ήπιε ένα «κόκκινο ποτό» και στην συνέχεια… όλα έσβησαν.

Στο σπίτι του Σινάγκα οι αστυνομικοί ανακάλυψαν 3,29 Τεραμπάιτ με υλικό σεξουαλικού περιεχομένου από τις σεξουαλικές του επιθέσεις.

Τα θύματα περιέγραψαν στο δικαστήριο πώς καταστράφηκαν οι καριέρες και οι προσωπικές τους σχέσεις μετά την κακοποίηση που υπέστησαν με αρκετούς να εξομολογούνται ότι κατέφυγαν στο αλκοόλ ή την κοινωνική απομόνωση καθώς δεν μπορούσαν να πουν σε κανέναν τι είχαν περάσει στα χέρια του 36χρονου.

Στον ακόλουθο χάρτη της πόλης του Μάντσεστερ με κόκκινο χρώμα είναι το διαμέρισμα του Σινάγκα και με μπλε τα μέρη όπου «ψάρευε» τα θύματά του.