Η προετοιμασία του Δικεφάλου ολοκληρώθηκε με μια πρωινή προπόνηση στη Νέα Μεσημβρία, η οποία περιελάμβανε ασκήσεις φυσικής κατάστασης και δουλειά στον τομέα της τακτικής, μέσα από παιχνίδι κατοχής. Το ιατρικό δελτίο ήταν και σήμερα γεμάτο με αποτέλεσμα το έργο του Αμπέλ Φερέιρα να είναι αρκετά δύσκολο ως προς τον καταρτισμό της αποστολής.

Ο Δημήτρης Γιαννούλης προπονήθηκε κανονικά και τέθηκε στη διάθεση του Αμπέλ Φερέιρα, σε αντίθεση με τους Λέο Μάτος και Ντόουγκλας Αουγκούστο. Ο πρώτος ταλαιπωρείται από διάταση στο γαστροκνήμιο, ενώ ο δεύτερος προτιμήθηκε να μείνει προληπτικά στη Θεσσαλονίκη λόγω των ενοχλήσεων στον προσαγωγό.

Οι Χοσέ Κρέσπο , Ομάρ Ελ Καντουρί , Πόντους Βέρνμπλουμ και Λέο Ζαμπά συνέχισαν τα ατομικά τους προγράμματα.

O Πορτογάλος τεχνικός άφησε εκτός αποστολής για αγωνιστικούς λόγους τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς μετά την κακή εμφάνιση που πραγματοποίησε στο Βιεκελίδης. Την θέση του κάτω από τα δοκάρια θα πάρει ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης.

Αναλυτικά οι ποδοσφαιριστές που θα έχει μαζί του ο τεχνικός του Δικεφάλου στη μάχη του Γεντί Κουλέ είναι οι: Πασχαλάκης , Παπαδόπουλος , Ροντρίγκο , Βαρέλα , Ίνγκασον , Μιχάι , Γιαννούλης , Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια , Τσιγγάρας , Μαουρίσιο , Μίσιτς , Εσίτι , Πέλκας ,Μπίσεσβαρ , Λάμπρου , Λημνιός , Σφιντέρσκι , Άκπομ .