Το όνομα του είναι Καζουγιόσι Μιούρα… Έχει γεννηθεί στις 26 Φεβρουαρίου του 1967 στην πόλη Σιζουόκα της Ιαπωνίας και σε λίγο, θα συμπληρώσει το 53ο έτος της ηλικίας του. Προφανώς, για να υπάρχει αναφορά για αυτόν σε ένα αθλητικό σάιτ, θα σκέφτεστε ότι πρόκειται για κάποιον παλαίμαχο. Όμως, πέσατε έξω… Ο Μιούρα δεν είναι ένας παλαίμαχος, αλλά ο γηραιότερος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στον κόσμο!

Ο Μιούρα ανήκει στη Γιοκοχάμα FC και αγωνίστηκε στην δεύτερη επαγγελματική κατηγορία της πατρίδας του. Στην Ιαπωνία, το πρωτάθλημα εναρμονίζεται με το ημερολογιακό έτος και ο Μιούρα συμμετείχε στη σεζόν του 2019. Στις 24 Νοεμβρίου, ο Μιούρα έπαιξε εναντίον της Εχίμε και σε ηλικία 52 ετών, 8 μηνών και 29 ημερών κατέρριψε το δικό του ρεκόρ για τον πιο ηλικιωμένο επαγγελματία ποδοσφαιριστή!

Ο Ιάπωνας επιθετικός κατέγραψε μόλις τρεις συμμετοχές, όμως πανηγύρισε με την ομάδα του την άνοδο στην πρώτη κατηγορία! Η Γιοκομάχα προβιβάστηκε για πρώτη φορά μετά το 2007 και το 2020 θα βρεθεί στην παρέα των μεγάλων έπειτα από 13 χρόνια.

Ωστόσο, ο Μιούρα δεν θα είναι μαζί της. Το συμβόλαιο του λήγει στις 31 Ιανουαρίου και ο ποδοσφαιριστής έχει δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να το ανανεώσει. Ο λόγος είναι προφανής: η ηλικία του. Ο Μιούρα αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της πρώτης κατηγορίας, ωστόσο δεν σκοπεύει να σταματήσει. Αντίθετα, ψάχνει ομάδα στη δεύτερη κατηγορία…

Αν νομίζετε ότι ο Μιούρα είναι φτηνός, κάνετε λάθος… Ο 52χρονος στράικερ ζητάει 330.000 ευρώ από τις ομάδες που τον προσεγγίζουν και το ποσό δεν κρίνεται ευκαταφρόνητο. Εν τέλει, είτε θα μειώσει τις αποδοχές του, είτε θα αναγκαστεί να διακόψει την καριέρα του…

Εκτός από το ηλικιακό ρεκόρ, ο Μιούρα δεν ήταν τυχαίος στα νιάτα του. Το 1993 αναδείχτηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής της Ασίας και το 1992 στέφτηκε πρωταθλητής Ασίας με την Ιαπωνία. Επίσης, έχει κατακτήσει τίτλους στην πατρίδα του και στην Κροατία, με τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ.