Ο πρώην επικεφαλής των Φρουρών της Επανάστασης προειδοποίησε σήμερα ότι η πόλη Χάιφα του Ισραήλ και ισραηλινές στρατιωτικές εγκαταστάσεις μπορεί να αποτελέσουν στόχο των αντιποίνων της Τεχεράνης για τον φόνο του στρατιωτικού διοικητή της Δύναμης Κουντς, Κασέμ Σουλεϊμανί.

«Η εκδίκηση του Ιράν απέναντι στην Αμερική για τη δολοφονία του Σουλεϊμανί θα είναι σκληρή… Η Χάιφα και τα ισραηλινά στρατιωτικά κέντρα θα συμπεριληφθούν στα αντίποινα», είπε ο Μοχσέν Ρεζαεΐ, σε μια ομιλία του προς το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στην Τεχεράνη για να θρηνήσει τον Σουλεϊμανί. Η ομιλία αυτή μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Φλέγεται η Μέση Ανατολή

Στο μεταξύ, μετά τους Ιρανούς αξιωματούχους που προειδοποιούν εκ νέου τις ΗΠΑ με αντίποινα, φωνές εκδίκησης ακούγονται ξανά και από το Λίβανο από όπου ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Νασράλαχ, απείλησε σήμερα ότι οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις στην Μέση Ανατολή θα πληρώσουν το τίμημα του θανάτου του Σουλεϊμανί.

Την ίδια ώρα το Ιράκ προσφεύγει στον ΟΗΕ και ζητά να φύγουν οι αμερικανικές δυνάμεις από τη χώρα.

Χεζμπολάχ : Οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις θα πληρώσουν το τίμημα

Την ίδια ώρα, από το Λίβανο, ο ηγέτης της Χεζμπολάχ,  Σάγεντ Νασράλαχ, δήλωσε ότι οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις στην Μέση Ανατολή θα πληρώσουν το τίμημα του θανάτου του στρατηγού Κάσεμ Σουλεϊμανί.

Κατά την διάρκεια τηλεοπτικού του μηνύματος ο Νασράλαχ δήλωσε ότι η απάντηση στον φόνο του ιρανού στρατηγού δεν αποτελεί υποχρέωση μόνο του Ιράν, αλλά και των συμμάχων του στην περιοχή.

Επιθέσεις κατά της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ θα είναι «δίκαιη τιμωρία», δήλωσε ο Νασράλαχ, αναφερόμενος σε βάσεις, πολεμικά πλοία και στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ.