Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι αντιπαραθέσεις κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ για το πρόσωπο του υποψηφίου προέδρου της Δημοκρατίας, με αφορμή τα όσα είπε νωρίτερα το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους δημοσιογράφους.

Το Μαξίμου πέρασε στην αντεπίθεση και χαρακτήρισε ατόπημα την ανακοίνωση που είχε εκδώσει η Κουμουνδούρου.

Κυβερνητικές πηγές μάλιστα σχολίαζαν ότι  «είναι ατόπημα του ΣΥΡΙΖΑ να υποβιβάζει το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας σε αντικείμενο κομματικών αψιμαχιών».

Η θάλασσα έχει σύνορα

Οι ίδιες πηγές επιστρέφοντας τη μπηχτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο νέος πρόεδρος που θα προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να γνωρίζει τι είναι υφαλοκρηπίδα , τόνιζαν «πρώτον, ότι ασφαλώς ο Πρόεδρος, όπως και ο εκάστοτε Πρωθυπουργός, οφείλει να γνωρίζει ότι η θάλασσα έχει σύνορα».

Το δεύτερο που σχολίαζαν οι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη με αφορμή την απαίτηση του ΣΥΡΙΖΑ για επανεκλογή Παυλόπουλου είναι πως «εκείνοι που χρησιμοποίησαν προσχηματικά την εκλογή Προέδρου για να ανατρέψουν μία κυβέρνηση και να οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές, δεν μπορούν να μιλούν για υπευθυνότητα. Τα υπόλοιπα, στην ώρα τους».

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να αιτιολογήσει που απέτυχε ο Προκόπης Παυλόπουλος αν δεν τον προτείνει για δεύτερη θητεία στην προεδρία της Δημοκρατίας.

Όλα άρχισαν όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε το μεσημέρι από τους δημοσιογράφους αν έκανε την επιλογή του στο «βουνό» όπως είχε δεσμευτεί και απάντησε: «Χρόνος υπάρχει ακόμα. Είμαι πιο κοντά στην απόφαση, χωρίς ωστόσο να έχω αποφασίσει ακόμα». Πρόσθεσε δε, ότι είναι «πενήντα-πενήντα» οι πιθανότητες αν θα είναι άντρας ή γυναίκα το υποψήφιο πρόσωπο για την προεδρία της Δημοκρατίας.