Η κατηγορία των πολυμορφικών μπορεί να μην είναι πλέον στις δόξες της, όμως, δεν παύει να απασχολεί και να ενδιαφέρει τους αγοραστές που συνεχίζουν να ποντάρουν τις μεταφορικές ανάγκες τους ( κυρίως πολύτεκνοι κ.α.) στα MPV μοντέλα.  Είναι μια κατηγορία που πάντα είχε ως ατού τους μεγάλους, μεταβαλλόμενους χώρους – εξαιτίας των αναδιπλούμενων και αφαιρούμενων καθισμάτων – με τον χώρο αποσκευών να παίξει ενίοτε τον ρόλο ενός μικρού μεταφορέα.

Σε αυτό το δόγμα συνεχίζει να κινείται ο πρωτοπόρος της κατηγορίας, το Renault Espace, μοντέλο που κερδίζει τις εντυπώσεις με τους τεράστιους χώρους, τις τρεις σειρές καθισμάτων και πλέον το πλούσιο τεχνολογικό επίπεδο. Σε διαστάσεις, το νέο Espace αγγίζει τα 4,85 μέτρα, με ανανεωμένη εμφάνιση, στην οποία διακρίνεται η πιο επιβλητική μάσκα, τα νέα LED Matrix εμπρός φωτιστικά σώματα (πρώτη φορά για την Renault), τα ανασχεδιασμένα πίσω φώτα LED, οι επανασχεδιασμένοι προφυλακτήρες και οι νέες ζάντες αλουμινίου με διάμετρο έως 20 ίντσες. Στο εσωτερικό του, η πολυτέλεια έχει γίνει πιο αισθητή, τα καθίσματα είναι πιο άνετα. Στον τομέα της πρακτικότητας, το νέο μοντέλο είναι διαθέσιμο με 5 ή 7 θέσεις. Επίσης, τα τρία καθίσματα της μεσαίας σειράς είναι ανεξάρτητα και με πολλές ρυθμίσεις. Τα πίσω καθίσματα είναι αυτά που αναδιπλώνονται πλήρως, διαμορφώνοντας και επεκτείνοντας τον χώρο αποσκευών που στην συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί να προσφέρουν ωφέλιμο όγκο έως 2.101 λτ.).

Kαι σε αυτό το μοντέλο η τεχνολογία έχει κάνει επιδρομή, με τον οδηγό να πληροφορείται για όλες τις λειτουργίες μέσω μιας κάθετα τοποθετημένης οθόνης 9,3 ιντσών, με το σύστημα πολυμέσων να προσφέρει πολλαπλές εφαρμογές. Επίσης, φέρει ένα νέο ψηφιακό πίνακα οργάνων που αγγίζει τις 10,2 ίντσες με την δυνατότητα της λειτουργίας head-up display – της απεικόνισης της ταχύτητας, του συστήματος πλοήγησης κ.α. στο παρμπρίζ. Το νέο Renault Espace προσφέρεται με κινητήρα 1.8 λτ., TCe των 225 ίππων που συνδυάζεται με 7τάχυτο EDC. Σε επιδόσεις, τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε 7,9 δλ., ή τελική ταχύτητα φτάνει τα 224 χλμ./ώρα, ενώ, η κατανάλωση καυσίμου αγγίζει τα 8 λίτρα/100χλμ. Η πετρελαιοκίνητη έκδοση φέρει μοτέρ 2.0 λτ. Blue dCi με 160 ίππους ή στην πιο ισχυρή έκδοση 200 ίππους  με 6τάχυτο EDC.  Η μέση κατανάλωση καυσίμου για την έκδοση των 160 ίππων ορίζεται από το εργοστάσιο στα 6,6 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 168 γρ./χλμ.